Vil bruke 3 milliarder på lærerne

Venstre vil bruke 3 milliarder på kompetanseheving for lærere. Det sa Odd Einar Dørum da han i går besøkte Storhaug skole i Stavanger. Han slo fast at nyoppussede skoler ikke er nok for å få til en bedre skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Odd Einar Dørum

Foto: Rune Kongsro

Odd Einar Dørum la fram en omfattende plan for kompetanseheving for lærere. Venstre vil at lærerutdanningen skal være en femårig masterutdannelse. I tillegg ønsker Venstre et løft for lærere som allerede er i skoleverket. Et slikt løft må komme gjennom et kompetanseår der lærere kan få nødvendig etterutdanning og videreutdanning.

— Vi trenger 3 milliarder til kompetanseår for lærerne, stipender til realister og femårig mastergrad i stedet for dagens lærerutdanning, sa Dørum til Rogalands Avis. I Stavanger vil et slikt kompetanseår koste 70 millioner kroner.

Helge Solum Larsen. 2. kandidat for Stavanger Venstre slo fast at det er viktig å begynne dette arbeidet alt nå, selv om staten ikke er kommet på banen ennå. Venstre ønsker derfor å starte et prøveprosjekt i Stavanger alt til neste år.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**