En dag med Ole Andreas som ordfører

Som 1.kandidat for Venstre i Bærum har jeg blitt spurt om hvilke fem saker jeg ville ta tak i min første dag som ordfører i Bærum. Her er mitt fempunktsprogram.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Ole Andreas Lilloe Olsen

Ole Andreas Lilloe Olsen
Foto: Jan Schwenke

1. Jeg ville innkalle alle gruppeledere og rådmannen til et "la oss gjøre det" — seminar. Her skulle vi gå nøye igjennom alle partiprogrammene og finne ut hvilke saker vi alle var enige om og hvilke saker det var et stort flertall som ønsket å gjennomføre. Deretter skulle vi diskutere hvordan vi sammen kunne få realisert dette.

2. Jeg ville startet et arbeid med å lage en ambisjon og en visjon for Bærum 2050. Her skulle vi aktivisere alle skoleelever, seniorsentre, organisasjoner, foreninger og nærmiljøer og lede en prosess frem mot et felles fremtidsbilde de fleste i kommunen kunne identifisere seg med og arbeide mot med "glede, glød og begeistring".

3. Jeg ville startet et arbeide med å vitalisere kommunestyret. Slik det er nå er mange saker ferdigdebattert i sektorutvalgene når de kommer til kommunestyret. Ikke alle partier sitter i alle sektorutvalgene — kanskje bør vi legge dem ned og heller benytte ad hoc utvalg som kan foreberede større saker for kommunestyret.

4. Jeg ville utlyse en vitaliseringsregjering etter modell fra "Lucky Næroset".

5. Jeg ville lage meg lytte- og dialogposter ved å finne et møtested i Sandvika der jeg kunne sitte ned å prate med innbyggere som hadde noe på hjertet et fast tidspunkt i uka, og opprette arenaer og rutiner for å ha en god dialog med representanter for velforbund, idrettslag, natur- og friluftsorganisasjoner, bondelag/grunneierlag, fagforbund, nho/næringsråd osv. osv..

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**