En skole for kunnskap og like muligheter

Venstre vil ikke innføre heldagsskole nå. Dette krever utdanning av 4-5.000 nye lærere. Venstre vil heller bruke pengene på å øke kvaliteten i skolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Eleven står i sentrum i Venstres skole. Læreren er elevens viktigste ressurs. De skal være tydeligere ledere i klasserommet og motivere elevene til læring og innsats. Derfor er satsing på lærerne Venstres svar.

En skole for kunnskap og like muligheter
Skolen skal være en utviklingsarena for kunnskap, ferdigheter og sosial
utvikling — for alle. Venstre vil ha en sterk og god offentlig skole hvor elever får utfordringer på sitt ferdighetsnivå. Vi vil at alle skolene i kommunen skal få økt selvstyre og gode
rammebetingelser, slik at de kan utvikle sin egenart. Vi er prinsipielt for fritt
skolevalg og ønsker ikke å regulere antallet elever på en skole gjennom
kretsgrenser. Etter vårt syn skal kvalitet og egenart på skolen være like viktig som beliggenheten når barn og foreldre velger skole. Det er likevel ikke til å komme utenom at beliggenhet vil være et kriterium ved valg av skole. Et desentralisert skoletilbud er derfor viktig å opprettholde i Gjøvik.

Kompetanseår for lærere
Venstre vil innføre kompetanseår for lærere hvert 7. år. Inntil en statlig finansierng er på plass, vil Gjøvik Venstre prioritere kompetanseår for lærere som jobber i ungdomsskolene.

Skolebygg
Skolebygningene er en del av kvaliteten for elvenes hverdag og er viktig for trivsel og ytelse. Vi vil prioritere å få gjennomført renovering av skolene Bjørnsveen ungdomsskole, Fredheim barneskole og Biri ungdomsskole i perioden. I ombygging av Biri ungdomsskole må det prioriteres å bygge ut dagens gymsal, slik at Biri kan få en større sal for innendørsidrett. Tippemidler bør prioriteres til en slik utbygging. Et godt inneklima må prioriteres på alle skolene.

PP-tjenesten
Venstre ønsker å sikre alle barn tilpasset opplæring. Vi ønsker å flytte spesialpedagogisk kompetanse nærmere skole, lærere og elever. Gjøvik Venstre vil prioritere mer ressurser til PP-tjenesten og sikre at alle barn som henvises til faglig utredning får et svar innen 2 måneder og en utredningstid på maksimalt 3 måneder. De siste årene har det vært ventelister og utredningstider på inntil 6 måneder. Dette er for lang tid i en kort og viktig barndom.

Skolehelsetjenesten
Gjøvik Venstre vil styrke skolehelsetjenesten, spesielt i ungdomsskolen. Dette er et ledd i at vi ønsker å styrke helsesøstertjenesten i kommunen. Miljøarbeidere i ungdomsskolen har vært vellykket og bør fortsette, men må ikke gå på bekostning av helsesøstertjenesten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**