Tønsberg som Fairtrade-by

Tønsberg Venstre har startet en kampanje for å gjøre Tønsberg til Fairtrade-by. Målet deres er å samle inn minst 300 underskrifter før valget fra engasjerte innbyggere som ber oss politikere i Tønsberg om å gjøre et vedtak om at kommunen skal arbeide for å oppfylle kriteriene som er satt for å oppnå status som Faitrade-by.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


– Jeg tror veldig mange mennesker ønsker å bidra i kampen mot fattigdom, men ikke vet helt hvordan. Ved å gjøre Tønsberg til Faitrade-by, ønsker Tønsberg Venstre å sette fokus på fattigdomsproblematikken i verden og hvordan vi som enkeltmennesker kan utrette mye gjennom våre daglige gjøremål, som ordførerkandidat i Tønsberg vil det være noe jeg vil jobbe med også etter valget. Tønsberg Venstre vil blant annet delta på Fairtrade-seminar i Sauda 18.-19. september.

Fairtrademerket

Fairtrade er en internasjonal merkeordning for en garantert god handel mellom småprodusenter i u-land og forbrukere i i-land. I Norge er det Max Havelaar som styrer merkeordningen. I 1997 kom den første fairtrade-kaffen på det norske markedet, og nå finnes også te, bananer, appelsinjuice, roser, ris, sukker, sjokolade og vin. Det jobbes stadig med å lansere nye fairtrade-produkter i Norge, blant annet honning og fotballer.

– Den første Fairtrade-byen ble startet i Storbritannia i 2000. Fairtrade-konseptet har fått stor oppmerksomhet og bidratt til å løfte det lokale engasjementet for global rettferdighet i de 150 Fairtrade-byene som er blitt etablert siden den gang.

Britiske forbrukere kan i dag velge blant 2000 varer som er Fairtrade-merket, og disse produktene omsetter nå for omlag 200 millioner pund. Gjennom bevisst å kjøpe produkter som er Fairtrade-merket, kan man på den måten bidra til å skape en bedre hverdag og en bedre fremtid for mange mennesker i u-land. Det er med bakgrunn i de positive erfaringene fra Storbritannia at Tønsberg Venstre nå vil gjøre Tønsberg til å bli en Fairtrade-by. Det innebærer at kommunen arbeider aktivt med å øke kjennskapen til, tilbudet på og forbruket av Fairtrade-produkter.

– Det er sagt og skrevet enormt mye om verdens fattigdom, men for at kampen mot fattigdom skal vinnes trengs det også handling. Det er ikke så mye som kreves av den enkelte, men det har enormt stor betydning for mange mennesker i u-land. Gi din støtte til arbeidet ved å legge igjen elektronisk signatur her.

Les forøvrig mer om Fairtrade Max Havelaar på fairtrade.no

Raymond Henriksen
Din ordførerkandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**