Valgkamp og Vansjø

-Det var skikkelig voksent gjort, tenkte jeg da jeg så at listetoppene på venstresida i Mossedistriktet gikk ut mot egen regjering og krevde oppfølging av Vansjø. Det var voksent gjort fordi det kom midt i en valgkamp, og da er det spesielt vanskelig å kritisere egen regjering, sier Venstres Sindre Westerlund Mork.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Nå kan vi ikke noen av oss akkurat skryte på oss så mye om Vansjø når det gjelder statlig støtte selv om det har kommet ulike midler til ulike tider. Pengene som virkelig monner har uteblitt.

Men timingen nå var riktig. Moss kommune avholdt sin årlige Vansjøkonferanse og det var et helt riktig tidspunkt å komme med kritikken, spesielt rettet mot Landbruksdepartementet. Så kom reaksjonen. Landbruksdepartementet gir noen nye penger til å følge opp flere prosjekter og miljøarbeidet overfor landbruket.

Endelig kommer også økt statlig tilskudd til fangdammer, men bare for 2008. Vi får håpe at dette ikke ender som et valgkamputspill fra landbruksministeren, men at dette videreføres etter 2008. Saken er for viktig til å lage valgkamp-jippo av. Det har lokalpolitikerne skjønt. Vi må alle jobbe videre for at Regjeringen og Stortinget også snart skjønner det.

Sindre Westerlund Mork
1. kandidat for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**