Klarer ikke bruke frivillighetsmidler

Gamle Oslo klarer ikke å dele ut frivillighetspotten sin men Venstre skal hjelpe til. Kampen barneteater har fått rekordbeløp.skriver Aften 6.9.07

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


GABRIELLE GRAATRUDFørst publisert: 07.09.07 | Oppdatert: 07.09.07 kl. 12:48

Gamle Oslo Venstre holder søkekurs 27. september på Grønland frivillighetssentral.
Gamle OsloMed 1,4 millioner kroner i potten for frivillige midler til foreninger, korps og lag, har Gamle Oslo byens største pott til frivillig arbeid. Men innbyggerne i bydelen har ikke kjent sin besøkelsestid, for så langt står flere hundre tusener igjen på kontoen.

Rundt 20 smålag kan få støtte på 10 000-15 000 kroner som er en vanlig støttesum. Og bydelen må nå gå en ekstra runde med annonsering for at lag og foreninger skal søke om penger.

BU-leder Randi Røvik (SV), mener at restoverskuddet viser at det er satt av for mye penger til frivillighet.

– Det er ikke første gangen vi sitter igjen med ubrukte frivillighetsmidler. Og til tross for at vi hadde igjen penger både i fjor og året før, økte man i år summen. 1,4 mill. er mye i forhold til hvor mye frivillig aktivitet det er i bydelen, mener hun.

I går ble nye søknader om frivillighetsmidler behandlet, og Kampen barneteater er blant dem som kan juble høyest. De har som ambisjon å lage et spesialskrevet Gamle Oslo-stykke og fikk tildelt 100 000 kr. Dette er den høyeste summen som er gitt i Gamle Oslo.

– Dette har vi sett frem til lenge, nå må vi sette i gang å jobbe videre, sier Jan Roar Ås i Kampen Barneteater.

Vil gi enda mer

Gamle Oslo Venstre har vært pådrivere for den høye frivillighetspotten. De synes det er flott at bydelen kan bevilge storbeløp til en organisasjon alene.

– Det gleder meg å kunne gi en så stor sum til et så flott tiltak, sier Ronny Fagereng i Gamle Oslo Venstre.

– Men har dere ikke satt av i overkant mye?

– Nei, jeg tror snarere det er tvert imot. Vi kan heller bevilge mer. Bydelen får masse igjen for at folk gjør frivillig arbeid. Men vi må informere folk bedre om pengene, sier Fagereng.

Nå vil Fagereng og Frivillighetssentralen holde kurs i hvordan søke midler.

– Mange søkere faller gjennom av formelle grunner når de søker frivillighetsmidler. De søker ikke korrekt eller treffer ikke i forhold til kriteriene. Dette gjelder spesielt organisasjoner for innvandrergrupper, sier Fagereng.

FrivillighetsmidlerAlle med bydelstilknytning kan søke midler, og midlene deles ut av bydelsutvalget.

Søknadsfristen var 1. mars, men Gamle Oslo har så mye midler igjen at de nå oppfordrer flere til å søke.

Pengene kan ikke gå til utbetaling av lønn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**