Sentrum styrer Rogaland med støtte fra Ap

Venstre har kommet godt ut av forhandlingene og fått sentrale posisjoner i viktige utvalg. Et samlet sentrum har valgt å samarbeide med Arbeiderpartiet på fylkestinget. Både Venstre, KrF og Senterpartiet støtter Tom Tvedt som ny fylkesordfører.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Firerbanden

Partiene har også blitt enige om en fordeling av verv i fylkesutvalget og de andre utvalgene. Venstre har kommet godt ut av forhandlingene og fått posisjoner i viktige utvalg. Jarle Braut blir leder i Regional og kulturutvalget. I tillegg får Venstre et medlem til i dette utvalget.

Venstre får også et medlem i fylkesutvalget, et medlem i samferdselsutvalget og et medlem i utvalg for utdanning. Som i Stavanger har Venstre valgt å gå inn i samarbeidskonstellasjoner som gir politisk uttelling snarere enn posisjoner for posisjonenes skyld.

Venstre får også lederen i fylkeslandbruksstyret, noe som er avgjørende for en god jordvernpolitikk. I tillegg dominerer Venstre alle kulturinstitusjoner i fylket.

Venstre ble tilbudt fylkesvaraordføreren i et samarbeid med Frp. Dette tilbudet ble avslått.

– Venstre hadde mistet sin troverdighet om vi skulle slått til på det. Klart jeg må være mer opptatt av hva som er best for Rogaland og Venstre på lang sikt, enn på hvilke posisjoner jeg selv kunne ha fått, sier Jarle Braut til Stavanger Aftenblad.

Les mer i Stavanger Aftenblad her >>

Les mer i Rogalands Avis her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**