Krever forpliktelser fra regjeringen

Gasskraftverket på Kårstø skal snart overleveres, og det går nå for “full maskin” som et ledd i testingen før overlevering. Men CO2 rensingen kan vi ennå se langt etter. Derfor krever Gunnar Kvassheim at regjeringen kommer med et årstall for når rensingen er på plass.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Miljø, forurensning

Foto: Luth

— Regjeringen bryter løftene i Soria Moria. Det har vær klart lenge. Mye henger fortsatt i løse lufta når det gjelder Kårstø, nå må regjeringen komme med et årstall vi kan stole på, sier Gunnar Kvassheim til Haugesunds Avis.

Han mener at dette bør skje i forbindelse med at statsbudsjettet for 2008 legges fram. Etter de planene som nå foreligger vil det tidligst bli tatt en investeringsbeslutning sensommeren 2009.

Gunnar Kvassheim viser til Soria Moria erklæringen der det heter at rensing skal være på plass innen 2009. Det eneste som er helt sikkert er at dette løftet ikke blir oppfylt, og at tidsskjemaet sprekker med flere år.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**