Hvem styrer i Gjøvik kommune?

Summert opp med mange henvendelser i valgkampen, fra innbyggerne, har vi i fellesskap en jobb å gjøre med å fjerne all tvil om ukultur.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


De siste dagene har jeg prøvd å finne ut om vi har regulert tomt for nytt krematorium i Gjøvik. Det har vi ikke. Likevel har Gjøvik kommune søkt statstilskudd til formålet og planlegging av nytt krematorium er i full gang ved Gjøvik gravlund på Vikodden. Noen har visst snakket sammen. Men hvem?

Neste uke blir det ekstraordinært formannskap på grunn av tomtestriden i Damstedet i Hunndalen. Noen har snakket sammen, men ikke politikere og administrasjon.

I møte i hovedutvalg for areal og miljø i juni vedtok utvalget å legge forslag til privat reguleringsplan for Torkekollen/Åslia ut til høring. Saken er kontroversiell, fordi det planlegges 49 boligtomter i en viktig grøntkorridor og det må bygges ny adkomstvei til boligområdet. Vi trodde saken ble lagt ut til høring umiddelbart, men nei. Først nå, i god tid etter valget, blir den lagt ut til høring. Enten har noen snakket sammen, eller så kan det (i beste fall) være at noen ikke har gjort det.

Om Alfarvegen har noen snakket sammen om. I hovedutvalgsmøte i juni ble vi orientert om at det ville komme en sak til politisk behandling etter ferien, om trafikksikkerhetstiltak i Alfarvegen. Det ble nevnt som aktuelt tiltak å stenge Alfarvegen i enden ved Vestre Totenvei.
Nå er vegen midlertidig stengt. Det pågår nå arbeid med trafikksikringstiltak. Uten at saken har vært til politisk behandling Og det er visstnok ikke lengre et aktuelt tiltak å stenge Alfarvegen.

I sum gir dette meg, som folkevalgt i Gjøvik kommune, en stor grad av usikkerhet. Det kan være at det er tilfeldigheter og uheldige omstendigheter i de 4 ovenfor nevnte sakene. Men det kan også være et sammentreff av omstendigheter som i sum kan nærme seg en ukultur.
Summert opp med mange henvendelser i valgkampen, fra innbyggerne, har vi i fellesskap en jobb å gjøre med å fjerne all tvil om ukultur.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**