Venter et løft på miljøsektoren

Det sier Gunnar Kvassheim i en kommenatr til Haugesunds Avis om statsbudsjettet for 2008. Forslaget til statsbudsjett legges fram om to uker, og Venstres stortingsrepresentant venter en miljøoffensiv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Delegasjonen

Kvassheim er leder av Stortingets Energi og miljøkomite og sier til Haugesunds Avis at han venter et kraftig løft på klima- og miljøsektoren i neste års statsbudsjett. Særlig ille synes Kvassheim det er at miljøinvesteringer går utenlands som resultat av manglende satsing fra regjeringen.

Det må blant annet satses på støtteordninger for bølgekraft og havmølleparker.

— Skal det kunne kalles en miljøoffensiv må det økt satsing på kollektivtransport, mer miljøvennlig energibruk, et krafttak for å fjerne giftige sedimenter i fjordene, sier Kvassheim til HA. Han får støtte fra flere miljøorganisasjoner som mener at Miljøverndepartementet bør bli budsjettvinner i år. I fjor var MD det eneste departementet som fikk redusert bevilgningene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**