Betrakninger

Fredag og lørdag den 5. og 6. oktober var vi (leder Wenche Nordem og undertegnede) på Ivarstua på Meløy sammen med Arild Kjerpeseth (Ap), Hugo Hansen (Ap), John Kildal (Sp), Odd Arne Stormo (Sp), Heidi Solhaug (Sp), Elin Johansen (SV), Reinert Aarseth (SV) og Fridjof (bikkja til Reinert) for å utarbeide en felles politisk plattform og fordele verv og posisjoner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstre er godt fornøyd med resultatene så langt. Vi får både varaordfører med fast plass i formannskapet, medlem i driftsutvalget, administrasjonsutvalget og eldrerådet. Ellers har vi fått 1.vara til plan- og utviklingsvalget, Meløy Energi, MATS og MNU, 2.vara til administrasjonsutvalget og 4.vara til driftsutvalget. Enda er det flere verv som ikke er forhandlet om.

Arbeiderpartiet endte opp med 3 av 4 ledere (ordfører, leder i drift og leder i plan), til stor forbauselse for oss andre som hadde vært med å bestemt det. Men,spøk til side, dette er et resultat av at det er mest gunstig at lederne sitter i kommunestyret og ettersom vi 3 andre partiene ikke har representanter fra kommunestyret i to av utvalgene, så måtte det bli slik. SP fikk leder i Meløy Energi, leder i administrasjonsutvalget og nestleder i drift og SV fikk gruppeleder og nestleder i plan. Vi er veldig fornøyde med at det ble 3 kvinner i to av utvalgene og at utvalgene vil bestå av meget dyktige folk.

Når det gjelder felleserklæringen så ble grunnprinsippene som det skal jobbes videre med denne uken, lagt i helga. Denne vil i sin helhet bli lagt ut på siden vår når den er ferdig. Meløy Venstre vil ha sin tydelige profil når det gjelder miljø, skole, småbedrifter og sosialt ansvar i erklæringen.

Mari Ann Bjørkli

Hugo Allan Hansen.

Foto: M.A. Bjørkli

Hugo Hansen, leder i Arbeiderpartiet og Fridjof.

John Kildal og Wenche Nordem.

Foto: M.A.BJørkli.

John Kildal og Wenche Nordem var godt fornøyde med forhandlingene, ….

John Kildal og Wenche Nordem.

Foto: M.A.Bjørkli.

…så fornøyde at de sto opp og laget frokost kl.07.00 (!) lørdag morgen!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**