Stegane fortsetter som varaordfører i Sigdal

Runolv Stegane (V) ble torsdag kveld valgt til varaordfører i Sigdal. Han fortsetter dermed i samme posisjon som han har hatt de siste fire åra. Kari Ask (SP) ble enstemmig valgt til ny ordfører.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Det var historisk sus over konstitueringa i Sigdal. Uten motkandidat blei Kari Ask valgt til ny ordfører etter Knut Tore Eidal. Senterpartiets Torstein Aasen foreslo deretter at Runolv Stegane skulle fortsette i sitt verv som varaordfører, og han ble valgt med 18 av 21 stemmer. Ap stemte på sin egen kandidat Dagfinn Borgersen.

Kari Ask er den første kvinnelige ordfører i Sigdal kommune, og hun opplevde dobbel historie ved at hun ble valgt til vervet enstemmig. Runolv Stegane ser fram til å samarbeide med Ask og tror at det skal gå bra.

Valgkamp S

Foto: Ingvild Stegane

– Jeg er veldig glad og stolt av det resultatet Venstre oppnådde i Sigdal med 24 prosent av stemmene, og jeg er klar til å fortsette som varaordfører. Når jeg i tillegg også har blitt fylkesvararordfører, vil utfordringene stå i kø framover. Det er slik jeg liker å ha det. Men det var litt vemodig å ta farvel med kontoret på Venstre Hus i Oslo etter 13 år som pendler til hovedstaden, sier Stegane.

Nå blir han heltidspolitiker med kontor i Drammen. Allerede i dag skal han på vegne av fylkeskommunen ønske 200 av Venstres lokale folkevalgte fra hele landet velkommen til kurs og samling i Drammen. I tillegg skal han ha sin foreløpig siste opptreden som ansatt i Venstre sentralt. Stegane har fått permisjon i fire år fra sin jobb som partiets organisasjonssjef.

Kommunestyret i Sigdal valgte i går kveld også valgkomité som umiddelbart starter arbeidet med å sette sammen forslag til medlemmer i hovedutvalga og en rekke andre utvalg. I kommunestyrets møte 25. oktober skal det velges personer til tre hovedutvalg og øvrige utvalg.

Formannskapets medlemmer for perioden 2007-2011:
Kari Ask, Torstein Aasen, Tone Eidal Frøvoll (Sp), Runolv Stegane og Svein Jakob Hollerud (V), Dagfinn Borgersen (Ap) og Hellik Kolbjørnsrud (H).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**