Idédugnad på Kveøya

Midt i all styret om bruforbindelsen arrangerer Kveøy Bygdeutuvikling idédugnad på øya førstkommende lørdag. Ordfører Lillian Hessen (V) skal delta.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


kilde: Bladet Vesterålen

— Vi skal ta opp igjen tiltaksplanen Kveøy Bygdeutvikling utarbeidet, og som har ligget brakk noen år, sier leder i næringsgruppa, Astrid Gabrielsen, til Bladet Vesterålen.

Lillian Hessen

Foto: Idar Ovesen

Optimistisk øyfolk
Til tross for funn av fornminner som truer ilandførelsen av bruprosjektet, ser kveøyfolket framover med optimisme. Til idédugnaden er både Malin Arntsen og Håkon Karlsen invitert for å fortelle om etablering av lokale bedrifter på henholdsvis Rødøy og i Lyngen.

— Arntsen driver vertshus i den gamle klokkergården på Rødøy, mens Karlsen har besøk fra hele verden til sin Fablab, forteller Gabrielsen, og viser til at ting går an også ute i distriktet. På Kveøy skulle det også være muligheter for eksempel i forhold til skolebygget, som nå står tomt.

Kine skal underholde
Vel seksti personer har tilsagt sitt nærvær under idédugnaden, der Kine Hellebust skal underholde innimellom. På kvelden blir det middag og sosialt samvær med kulturinnslag for deltakerne. Senere er det fest, og da kommer også Turid Pedersen for å bistå Kine Hellebust med underholdninga.

Ordfører Lillian Hessen skal være med under første delen av idédugnaden. Med hensyn til de nye opplysningene om fornminner på Kveøya, tror hun ennå på å finne ei løsning for bruforbindelsen.

Avvente
— Politisk må vi foreløpig avvente litt da det nye fylkestinget må konstituere seg, og også i forhold til Statens vegvesen, som er fagintansen som har ansvaret for prosjektet.

Kveøy er ei spesiell øy der det har bodd folk i tidsepoker før vår tid. Vi har alle ei interesse i å få vite noe om dette. Men vi må samtidig se til at øysamfunnet kan viderutvikles, sier Lillian Hessen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**