Helgeland må samles!

meningsinnlegg av fylkesrepresentanten Franziska Wika.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Kilide: Rana Blad

Helgelands tre regionråd er det største hinder for regional utvikling på Helgeland. De blokkerer innovasjon, omstilling og regionbygging. De vil i fremtiden være et hinder til internasjonal kontakt med verden, kommunikasjons-, nærings-, kunnskapsmessig, kulturelt og i tillegg ha en negativ effekt i forhold til reiseliv. Tre bremseklosser!

Fylkeskommunen har med sine partnerskapsavtaler til en viss grad bidratt med å fyre opp under tvisten mellom indre, ytre og sørhelgelandsregionen. Store- og lillebrorstenking preget av sjalusi ser ut til å overskygge de gode debattene om fellesmål.

Tenker vi Helgeland som familie må familiemedlemmene bli glad i hverandres suksess. Bygging av storfamilien Helgeland må være et overordnet mål. Dette er Helgelands eneste sjanse til å bli et kraftsenter og for å bli hørt. Dette er viktig for overhodet å bli tatt alvorlig.

En av mine visjoner som medlem av fylkestinget og kommunestyret i Vefsn er å bidra til samling av Helgeland. Dette er ikke en oppgave jeg kan påta meg alene og jeg vil med dette spille ballen over til Fylkesråd og ordførerne på Helgeland.

Franziska Wika,

Nordland Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**