Møt Venstre på frivillighetsdagen i Arendal rådhus og kulturhus lørdag 3. november

På stand nr. 29 i foajeen i kulturhuset står Venstremedlemmer klare til å lytte til hva DU mener om viktige saker for Arendal kommune framover. Venstre er på plass fra kl 1100 til 1500, med

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


spørreskjema der du kan svare ja og nei på spørsmål om viktige saker som E18, ishall, badeland osv, og i tillegg få både papir og lyttende ører til hva du mener Venstre skal arbeide med i bystyret og andre kommunale organ.

Aud Fossli

Foto: Arendal Venstre

Eldrerådsmedlem Aud Fossli (bildet) og bystyremedlem Jan Kløvstad er hovedverter på Venstres stand, og hele dagen er det minst 5 aktive Venstremedlemmer tilstede for å notere seg hva DU mener.

Hjertelig velkommen til Venstre under frivillighetsdagen lørdag 3. november.

Frå www.arendal.kommune.no om frivillighetsdagen:

Frivillighetsdagen lørdag 3.november 2007
Åse Kleveland, Kari Svendsen, Lisa Børud, stands, aktiviteter, utdeling av frivillighetspris m.m.

For femte gang markeres Frivillighetsdagen av lag og foreninger i Arendal. Dagen åpnes av ordfører Torill Rolstad Larsen og siden går det slag i slag med stands, aktiviteter og underholdningsinnslag.

Rekordmange påmeldte
Det er rekordmange påmeldinger til Frivillighetsdagen og hele kulturhuset og Sam Eydes Plass tas i bruk. I Lille Torungen blir det ungdommelige innslag med rock, hip hop og break dance. I Store Torungen blir det masse stands og og underholdning ved bl.a. Kari Svendsen, barnekoret Pop Kids og Lisa Børud.

I foajéen kan man høre Egil Ødegård og ute på Sam Eydes Plass blir det bl.a. klatrevegg, lavvo med skikkelig skauhøggermat, frisbeekasting, skihopping (!), hoppeslott m.m. Brannvesenet kommer med stigebil og tar vi ikke helt feil, blir det et populært tilbud til de aller yngste!

Frivillighetsprisen
Dagens høydepunkt kommer når tidligere kulturminister Åse Kleveland, nå direktør i Rikskonsertene, skal dele ut Arendal kommunes frivillighetspris for 2007 på slutten av dagen.

Prisen går i år til Berit Stø Skoland, som siden 1996 på egenhånd har finansiert driften av et barnehjem i Cochabamba i Bolivia ved å jobbe som hjelpepleier i Arendal kommune, ta ekstravakter og selge vafler m.m. Hun kommer direkte fra et opphold i Bolivia for å motta prisen, som består av et relieff av den unge Arendalskunstneren Stine Jensen, samt en sjekk på kr 10.000.

Hele Norge synger
Frivillighetsdagen samarbeider med Rikskonsertenes prosjekt Hele Norge Synger, og Kleveland kommer til Arendal i forbindelse med prosjektets konserter på Stinta skole og kulturhuset samme helg.

Kari Svendsen er en av de som skal opptre og hun blir også med på Frivillighetsdagen, der hun sammen med det nyvalgte bystyret skal lede publikum i allsang.

Det ser vi alle fram til – og ikke se bort fra at det også kan sprette fram små korgerilja-grupper her og der!

Spørrekonkurranse
Kiwanis Club Arendal arrangerer en spørrekonkurranse for alle 4-7.klassinger, der det blir spørsmål om lokale forhold, geografi, historie, natur, kultur, idrett, samfunn osv. De tre beste får gavesjekker på henholdsvis 800, 600 og 400 kroner. Det blir også brettspill og ryggsekker fra Sparebanken Sør i premier.

Sparebanken Sør bidrar ellers med kr 5.000 til dagens beste stand — gode penger for ei slunken foreningskasse!

Om Frivillighetsdagen
Frivillighetsdagen ble første gang markert i Arendal i 2003. Dagen er innstiftet av FN for å hylle de mange som gjør en frivillig innsats i sitt eget nærmiljø og for å minne om at frivillig innsats er viktig i en tid som blir stadig mer preget av egenfokusering og materielle ting.

Ikke for det — i Norge er dugnadsånden fremdeles stor. En undersøkelse som ble gjort for noen år siden viste at norske organisasjoner til sammen har over 17 millioner medlemmer, dvs. at hver nordmann gjennomsnittlig er med i fire organisasjoner.

Til sammen legges det ned 150.000 årsverk i frivillig arbeid i Norge. Det tilsvarer en verdiskaping på 60 milliarder kroner, like mye som 60 årsbudsjett for Arendal kommune. Ikke helt tilfeldig at ordet "dugnad" i 2003 ble kåret til Norges nasjonalord!

Frivilligheten i Arendal
Overfører vi tallene ovenfor til Arendal, får vi en verdiskaping av frivillig arbeid på en halv milliard kroner årlig, altså halvparten av Arendals kommunebudsjett!

I Arendal er det registrert over 700 ulike lag og foreninger. Over 60 av disse deltar i lørdagens markering, som koordineres av kulturnettverket i Arendal kommune, sammen med en egen komité med representanter fra lag og foreninger.

Virksomhetsfeltet blant deltakerorganisasjonene spenner bredt: Idrett og friluftsliv, kor, korps, hobbyaktiviteter, humanitære organisasjoner, menigheter, ungdomsarbeid m.m. Fellesnevneren er gleden ved å gjøre en samfunnsinnsats som bidrar til å heve trivsel og livskvalitet for oss alle.

Frivillighetsdagen vil vise at det er morsomt, lærerikt og sosialt å delta i frivillig arbeid!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**