Venstre-nestleder i BU

Venstres Jarl Alnæs blir nestleder i Grünerløkka bydelsutvalg de neste to årene. Det er resultatet av konstitueringen av bydelsutvalget, der Venstre, Høyre og Frp inngikk i et valgteknisk samarbeid med SV om fordelingen av verv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Jarl W. Alnæs

Foto: Reidar Lerdal

Avtalen innebærer at SV får posisjonen som leder av bydelsutvalget i hele fireårsperioden, mens Venstre og Høyre deler nestledervervet med to års funksjonstid hver. Venstre er først ut, og Jarl Alnæs er dermed leder i bydelsutvalget de neste to årene.

Arbeiderpartiet har reagert meget sterkt på at SV valgte å samarbeide med de ikke-sosialistiske partiene om konstitueringen, men Venstres Jarl Alnæs mener partiet har seg selv å takke.

– At forhandlingen på rød side ble et problem kommer ikke som noen overraskelse. Vi har sett gjennom forrige periode hvordan Ap har behandlet SV. Det har vært en nedlatende holdning, preget av betydelig arroganse. At SV en dag ikke lenger ville finne seg i det, finner jeg naturlig, skriver Alnæs i et debattinnlegg i Østkantavisa.

Les innlegget her.

Ole Werring

Ole Werring

Venstre får også vervet som leder av den lokale Byutviklingskomitéen. Der vil Venstre være representert ved Ole A. Werring.

Nestleder i Oppvekst- og Kulturkomitéen blir Sven Erling Thorsen (V).

Venstre har i perioden to medlemmer i bydelsutvalget, det er Jarl Alnæs (gruppeleder) og Ragnhild Ouren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**