– Kulturscene på Tøyensenteret

Ny kulturscene, manusbibliotek og mye boltreplass. Det kan bli virkeligheten for ressursbiblioteket på Tøyen, dersom Venstre får det som de vil.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Ronny og Kjell

Foto: Nils Skumvoll

TØYEN: I tillegg til kunnskapssenter på Hersleb skole, vil nemlig Venstre både lokalt og i bystyret satse på en storstilt opprustning av biblioteket på Tøyen.

– Vi tror dette vil være en viktig opprustning av hele området, sier Kjell Veivåg (V).

Lokale viktig

Allerede i 2005, da bibliotekmeldingen ble behandlet i bystyret, ble det vedtatt at Gamle Oslo skulle ha et såkalt ressursbibliotek, som innebærer at biblioteket får tillagt en del spesialoppgaver, som for eksempel kulturtiltak og leksehjelp. Men biblioteket på Tøyen har for dårlig plass, og nå ønsker Venstre å flytte biblioteket til Likningskontorets lokaler, som blir tomme ved årsskiftet.

– Vi har foreslått å bevilge 3,5 millioner kroner mer til drift og 5 millioner mer til investeringer. Lokalet er veldig viktig, og vi mener man må benytte muligheten til å skaffe en best mulig plassering for biblioteket. De har håpløse arbeidsforhold slik det er i dag, men ved å flytte biblioteket tror vi på utvidet bruk, sier Veivåg, som får støtte av lokal Venstre-representant, Ronny Fagereng.

Samarbeid

Fagereng er også styreleder i Oslo teatersenter, som holder til i den gamle trafoen på Tøyen. Her er Norges største manusbibliotek, samt et rekke krefter innen frivillig scenekunst. Nå håper han på et samarbeid mellom biblioteket og teatersenteret.

– Vi tenker oss at det kunne være en kulturscene her, der både barn og unge og andre lettere kunne få tilgang til en scene. Det finnes mange scener i Oslo, men det koster mye å få tilgang til dem, siser Fagereng.

– Det er mange som bruker biblioteket, og særlig i områder med mange med innvandrerbakgrunn, sier Kjell Veivåg, og får bifall fra Fagereng.

– Dette kan være det kulturelle løftet som senteret trenger, sier han.

Les også leder i Østkantavisas papirutgave.

Tekst: Hege Bjørnsdatter Braaten
[email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**