Bygninger og park

En synsing fra den nyvalgte leder for Grimstad venstre omkring mangelen på å kunne se areal i sammenheng og ikke bare binde seg opp til de små områdene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


For meg er et bibliotek en del av parken. Her kan jeg sette meg ned uten kommersielle krav å nyte en tanke. Akkurat som når det er fint vær ute og jeg sitter på en benk og koser meg, kan jeg sitte inne i biblioteket å “la humla suse” og hjernen få føde. Da jeg var student satt jeg på biblioteket og leste Grimstad Adressetidende for å følge litt med. Nå drømmer jeg om å kunne leke med mine døtre ute i finværet i det samme området som vi kan gå inn for å finne spennende skatter for sinnet.
Men i denne idyllen har jeg litt problemer med å se et stort bygg hvor varebiler, gjester og betjening kjører frem og tilbake. Jeg sliter med å se at de som mener at det er et problem med et bygg inne på rutebilen som er 2 etasjer ikke skaper rabalder når det i forkant skal bygges et bygg på 6 etasjer og med en høyde på over det dobbelte. Er det virkelig slik at vi ikke skal kunne se et område i sammenheng? Er det bedre å bygge noe ute ved fjorden, som stenger så totalt for inn og uttrykk, enn å legge et hus inne ved fjellet som er under halvparten så høyt?
Vi i venstre savner en helhetlig tenkning omkring området, det er rystende at en ser seg så blind på et lite areal at en ikke evner å se området under ett.
For meg er Biblioteket en del av en helårs park, det er ikke et hotell.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**