Adventskalenderen: Fjerde luke

Velkommen til Haugesund Venstres digitale adventskalender. Her finner du noe nytt bak lenkene hver dag fram til jul.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Walisisk liberalitet

Fra Brecon

Venstre har søsterpartier i flere land. At vi finner et liberalt parti i Storbritannia bør ikke overraske noen. Liberal Democrats eller LibDems som de ofte også kalles er vårt søsterparti på øyriket vest i havet. Og for dem som er opptatt av at rett skal være rett, LibDems har også en skotsk og walisisk gren.

LibDems står svært sterkt i enkelte deler av Storbritannia. I det Walisiske valgdistriktet Brecon and Radnorshire fikk LibDems kandidat til den Walisiske forsamlingen over 50% av stemmene ved valget i vår. Kandidaten heter Kirsty Williams og ble valgt for tredje gang, med større margin en noen gang tidligere.

Kirsty Williams bor utenfor byen Brecon, en by som er kjent for sin beliggenhet i utkanten av Brecon Beacons National Park, og som i tillegg arrangerer det walisiske svaret på Sildajazzen, en årlig jazzfestival med hovedfokus på tradisjonell jazz, i august hvert år.

Her er lenke til Kirsty Williams nettsider der hun skriver om sitt arbeid som folkevalgt for LibDems.

Fra Crickhowell

Fra Crickhowell

Hun har også en samling lenker til ting hun synes er interessante, blant annet en sjarmerende liten markedsby ikke så langt fra Brecon, kalt Crickhowell. Denne byen ligger like ved en av Wales to gjenværende kanaler, “The Monmouthshire and Brecon Canal”.

Monmouthshire & Brecon Canal ved Crickhowell

Monmouthshire & Brecon Canal ved Crickhowell

Denne er en stor turistmagnet og trekker til seg turister fra mange steder, deriblant fra Haugesund.

Finn ut mer om kanalen her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**