Ønsker beredskap for barnetiggere

Per A. Thorbjørnsen tar til orde for at Stavanger trenger en beredskap for barnetiggere. Fenomenet har ennå ikke dukket opp i Stavanger, og Thorbjørnsen mener at det er viktig at man får på plass en beredskap så snart som mulig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Per Thorbjørnsen

Foto: Frode Kleppe

— Stavanger må ha en strategi på plass før det første tiggende barnet fra Øst-Europa setter seg til på fortauet, sier Thorbjørnsen til Stavanger Aftenblad. Denne strategien må omfatte både politi og barnevern, mener han.

I løpet av de siste årene har Stavanger, som flere andre norske byer, opplevd fbåde utenlandske tiggere og gateprostituerte. Dette var man uforberedt på. Det bør ikke være tilfelle når det gjelder barn som blir brukt til tigging mener Per A Thorbjørnsen.

— Vi kan ikke akseptere at det sitter et barn og tigger på Arneageren. Siden det ikke har skjedd ennå, kan vi sørge for å være beredt i forkant. Faren for at det da dreier seg om menneskehandel eller familier med et kriminelt nettvert bak seg, er stor, sier han til SA.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**