Årsberetning Ringerike Venstre 2007

Årsberetning legges fram på Årsmøtet tirsdag 11. desember, Ringerike Rådhus kl. 19.00.
Alle er hjertelig velkommen. Les hele årsberetningen på neste side.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Årsberetning Ringerike Venstre 2007

Styret har bestått av:
Olav Relling, leder,
Helge Stiksrud, nestleder,
Marianne Wethal, kasserer,
Roar Olsen, sekretær,
Frode Haugseth, styremedlem,
Torbjørn Røberg, styremedlem,
Ole Gunnar Øhren, 1. vara,
en representant fra UV,
2. representant.

Valgkomité: Kjetil Sudgarden og Øystein Lid Larsen.
Revisor: Ragnvald Lien og Kjetil Sudgarden.
Miljøpriskomité: Ole Gunnar Øhren og Kjetil Sudgarden
Representanter til fylkesårsmøte:
Fra Ringerike; Helge Stiksrud og Marianne Wethal.
Fra Hole; Torbjørn Røberg.
Vara til fylkesstyret: Roar Olsen.

Miljøprisen for 2006 ble tildelt:
Ringerike Venstres miljøpris ble delt ut til, Ringerike Kultursenter ved styreleder Tor Eid, i en fullsatt sal under LIPA- konserten i Bysalen Amfi lørdag 01. september ved leder i miljøpriskomiteen, Ole-Gunnar Øhren. Publikum tok vel i mot vinneren av prisen som representerte 200 mennesker som har nedlagt et dugnadsarbeid på 4000-5000 timer i det nye kultursenteret.
Begrunnelse for tildelingen:
Det er lagt ned et imponerende dugnadsarbeid av mange for å skape et livskraftig kultursenter på Ringerike. Kultursenteret er for alle. Det vil være en viktig arena for barn og unges oppvekstmiljø i form av opplevelser og muligheter for engasjement.”
Foruten et diplom består prisen av et kunstnerisk arbeid av en lokal kunstner. Denne gangen var prisen en akvarell av Eva Haglund.
Komiteen har i 2007 bestått av: Andreas Groseth, Liv Skretteberg, Kjetil Sudgarden, Grethe Tollefsen og Ole-Gunnar Øhren.

Buskerud Venstre: Ringerike Venstre har i år hatt to medlemmer i Buskerud Venstre, valgt ved årsmøtet i februar: Organisatorisk nestleder Anne-Marit Lillestø, Kasserer og utdanningsansvarlig Roar Olsen.

Ringerike Venstres hjemmesider: Utviklingen av hjemmesidene til Ringerike Venstre har i år gjennomgått en endring. Oppdatering av hjemmesidene har foregått kontinuerlig, nyhetssaker og innlegg til avisene under valgkampen har blitt lagt ut på nettet. Bildebruken har også vært positiv. Roar Olsen har vært webansvarlig i perioden.

Hjemmesideutvikling pr. mnd
Februar 412 hits, Mars 647 hits, April 660 hits, Mai 810 hits, Juni 813 hits, Juli 1220 hits, August 3206 hits, September 3417 hits, Oktober 1290 hits, November 1227 hits

Styre og medlemsmøter:
Det har vært avholdt en 5 styremøter, hvor mange møter var berammet i forbindelse med årets kommune og fylkestingsvalg. Referater fra styremøter ligger på nettsidene, bortsett fra styremøter, hvor innholdet har vært direkte rettet mot valgkampanjer.
Det har også blitt avholdt 3 medlemsmøter hvor blant annet Borghild Tenden, nestleder i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomiteen, har vært tilstede. Oppmøtet på disse medlemsmøter har vært av varierende antall. Man kan alltid ønske seg mer tilstedeværelse.

Venstres kandidater til sentrale verv i VHO:
Arbeidsutvalget i Buskerud Venstre har fremmet følgende personer til sentrale verv i Venstres hovedorganisasjon. Helge Stiksrud fra Ringerike, Tom Hedalen fra Drammen, Ellen Korvald fra Kongsberg og Stine Bjørdal Osnes fra Drammen er foreslått som medlemmer til Venstres sentralstyre.

Deltakelse på forskjellige Venstremøter i 2007:

Roar Olsen var tilstede på Landsstyremøte i Oslo i februar
Helge Stiksrud var tilstede på Landsmøtet i Bergen i april.
Årsmøte i Buskerud Venstre, deltakelse av Olav Relling, Frode Haugset, Roar Olsen, Helge Stiksrud og Anne-Marit Lillestø.

Valget 2007
Valgkampens utfordrende arbeidet startet tidlig i vår, med stå-på-vilje for at Ringerike Venstre skulle oppnå et brakvalg, både kommunalt, men også med forhåpning om at Helge Stiksrud skulle komme inn i Fylkestinget.

Unge Venstre kandidat Monica Sik Holm, fjerde kandidat på kommune valglisten, markerte seg i nærmiljøet med musikalen, Bucuresti. En flott forestilling, hvor Monica har forfattet tekstene og skrevet musikken, musikalens ble en kjempesuksess for alle fremmøtte på den nye Byscenen.

Allerede i april måned markerte Ringerike Venstre at partiet stilte med egen ordførerkandidat, Helge Stiksrud, til årets kommunevalg. Markeringen økte i omfang utover i valgkampen, også i forbindelse med standarbeid.

Felles distribusjon av valgmateriell:
Ringerike Venstre tok initiativ til en felles distribusjon av valgkampmateriell for alle politiske partier i Ringerike til høstens valg. Det ble sendt ut invitasjon om et miljøriktig og et klokt demokratisk samarbeid. Alle partier svarte positivt, med unntak av Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

Valgbrosjyre:
Det ble tidlig bestemt at årets valgbrosjyre skulle være en personlig brosjyre med bilder som skulle presentere de fire første kandidater, Helge Stiksrud, Anne-Marit Lillestø, Ole-Gunnar Øhren, Monica Sik Holm. Roar Olsen sto for brosjyre-lay-out, foto og produksjon av brosjyren. Tekster og innhold for øvrig ble skrevet i felleskap av enkelte medlemmer.
Med plakatering av Helge Stiksrud på alle Oslobusser, hvor budskapet "Stem på din ordførerkandidat Helge Stiksrud, tenk miljø" var en stor suksess. Nettbuss sponset hele kampanjen.
Helge Stiksrud deltok også i nettmøte på Ringerikes Blad.

Publikums Røst innlegg i Ringerikes Blad:
Vi har markert oss positiv og mangfoldig i mediabildet i Ringerikes Blad, med leserinnlegg i løpet av valgkampen.
Vi vet dessverre ikke antall innlegg som har stått på trykk, men at vi antageligvis har vært det partiet som har hatt flest innlegg er nok sannsynlig. Alle de fire første kandidater har hatt innlegg med navnsignatur under innleggene.
Mange av innleggene ligger også i arkiv, på våre internettsider.

Mediabildet for øvrig:

I forbindelse med lanseringen av Grenseløst Ungdomskort, ved ungdomsrepresentant Monica Sik Holm fikk vi meget god mediadekning i både aviser og radio. Tilstede under pressekonferansen var også Runolv Stegane, Borghild Tenden og Helge Stiksrud, foruten Monica og Unge Venstre representanter.
Samtidig med denne idelanseringen hadde "vi" også et oppslag i Ringerikes Blad
vedr. oppstart av Unge Venstre på Ringerike. Et prisverdig initiativ av nye politisk engasjerte ungdommer. De tre som tok initiativet er ved navns nevnelse følgende: Anders Halsen, Kristoffer Klevjer og Andreas Pedersen og Pia Berg.

Hønefoss Stadionsaken
har også gitt mye mediaomtale med Helge Stikruds engasjement for beboerdemokrati og åpenhet fra partene.
Ringerikes Blad har vinklet stadionsaken på mange måter og Ringerike Venstre, ved Helge har hele tiden deltatt offentlig i avisdebatten.

Felles miljøløft: Venstre tok initiativ til et felles tverpolitisk miljøtiltak. Rødt, Krf, SV og SP og AP er enige om å foreslå et felles miljøinitiativ i kjølvannet av visningen av Al Gore-filmen. Uavhengig av konstellasjonen etter valget i september ønsker vi å samarbeide for å gjennomføre følgende punkter i neste valgperiode: 1. Det utabeides en klimaplan for Ringerike kommune – gjerne med konkret klimagassreduksjon. 2. Satsing på gang- og sykkelveier (bysykler i Hønefoss).3. Bedret kollektivtrafikktilbud 4. Ringerike kommune skal ha de miljøriktigste kjøretøy som er på markedet.

Valgstands:
Det har vært stor og god aktivitet på stands under valgkampen, både på Søndre Torg og i Sentrumskvartalet. På grunn av morgenfriske valgkampdeltakere har vi fått de beste plasser på stands igjennom hele perioden. Vi har vært synlige i lokalmiljøet, vi har vært aktive og imøtekommende overfor velgerne. Vi vil berømme ungdomskandidater fra Unge Venstre og øvrige sympatisører, i ung alder, som har stått på for Ringerike Venstre under valgkampen. Til og med Unge Venstre representant fra Jevnaker Pia Berg har deltatt på stand i Ringerike.
Vi har også deltatt på en rekke folkemøter i forbindelse med valgkampen.

Valgresultat kommunevalget 2007
Ringerike Venstre fikk 1204 stemmer, noe som er 675 flere stemmer enn siste kommunestyrevalg. I forhold til Stortingsvalget har Ringerike Venstre økt med 167 stemmer.
Ringerike Venstre nå har 9,5 % av de totale antall opptelte stemmer, en økning på 5,1 % siden siste kommunestyrevalg.
Ringerike Venstre kan sole seg i glansen av hardt, men positivt arbeid under valgkampen.
Resultatet har vært fantastisk flott, med 4 representanter i Kommunestyret, en dobling i forhold til forrige kommunevalg hvor Venstre hadde to representanter.
Helge Stiksrud ble gruppeleder for den tverrpolitiske samarbeidsgruppering, bestående av Arbeiderpartiet, Høyre, Krf og Venstre. Helge Stiksrud har også fast plass i Formannskapet. Anne-Marit Lillestø har fast plass i Hovedkomiteen for helse omsorg og velferd. Ole-Gunnar Øhren er nestleder i Hovedkomiteen for oppvekst og kultur. Monica Sik Holm er fast representant i Hovedkomiteen for miljø og arealforvaltning.
Ellers så har Ringerike Venstre en rekke utvalgsposter.
Følgende ble vararepresentanter: 1. vara Roar Olsen, 2. vara Rolf Wegger Aarflot, 3. vara Olav Relling, 4. vara Kaja Willoch Stiksrud.

Valgresultat fylkestingsvalget 2007:
Ringerike har gitt 916 stemmer til Venstre til fylkestingsvalget. Venstres organisasjonssjef Runolv Stegane fra Sigdal ble valgt til fylkesvaraordfører i Buskerud. Roger Ryberg fra Ap ble fylkesordfører. Det er første gang i Norge siden 70-tallet at Venstre når opp til et slikt verv i fylkespolitikken. Ringerike Venstres Helge Stiksrud er valgt til leder av Hovedutvalget for kultursektoren i Buskerud.
Venstre fikk inn to representanter i Fylkestinget, mot tidligere en representant.

Jubilanter i 2007
Vi gratulerer Trygve Madsen med 80 år som fylte år den 4. september og Roar Olsen med fylte 50 år i begynnelsen av august.

11. desember 2007

Leder i Ringerike Venstre Olav Relling

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**