Kommunestyret sa nei til kunstgras

Kommunestyret i Sigdal sa torsdag kveld nei til å bygge ny kunstgrasbane i Eggedal. I stedet satses det på å bygge en ny grusbane. – Dette var et stort nederlag for meg og et eksempel på at ærlig og fornuftig engasjement ikke alltid lønner seg i politikken, sier varaordfører i Sigdal Runolv Stegane (Venstre)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Til tross for at en enstemmig kommunestyre i sluttfasen av valkampen vedtok å utrede et alternativ med kunstgrasbane i Eggedal, var det bare to representanter fra Ap som via sin stemmegivning fulgte opp tidligere vedtak og varaordførerens voldsomme engasjement for å få lagt den første kuntgrasbanen i Sigdal kommune til Eggedal.

Stregane holdt et langt og engasjert innlegg i sin iver for en framtidsretta bane, men opplevde å få også resten av sin egen kommunestyregruppe mot seg. Noe av bakgrunnen for dette er trolig at saken ikke stod omtalt i Venstres program.

Runolf Stegane

Foto: Hallvor Lilleslett

– Jeg beklager sterkt dette utfallet. Jeg opplevde nøyaktig det samme da jeg i 1999 ivra for en ny, moderne friidrettsbane i Prestfoss. Det tok sju år før det lyktes å få et bekreftende vedtak i kommunestyret. Neste år skal Sigdal Friidrettsklubbb arrangere norgesmesterskap for ungdom (15-19 år) og Sigdal settes på kartet på en positiv måte for hele Norge, sier Stegane.

Normalt lønner det seg med tålmodighet i politikken, men i denne saken er det ikke noe håp om å vinne fram. Kommunestyret valgte å satse nær to millioner på å bygge en gammeldags grusbane, til tross for at en via spillemidler fra staten kunne ha fått en topp moderne kunstgrasbane ved å bevilge vel en halv million kroner i tillegg.

– Det hadde gått prestisje i saken. Kommunestyret var mer opptatt av hvordan jeg framførte mitt budskap enn å diskutere saklig. Etter at jeg har brukt utallige timer på å sjekke ut alle muligheter for å få et positivt vedtak, er det etter min vurdering, ganske utrolig at min kunnskap oppfattes som belærende og at folk stemmmer ut fra det og ikke utfra fakta, sier Runolv Stegane.

Han er spesielt opprørt over at politikerne såg bort fra råd fra Buskerud Fotballkrets og valgte å stole mer på krefter som i stedet for å tenke kreative løsninger for finansiering, har brukt den siste måneden til å spre desinformasjon om kostnad, drift og vedlikehold av en kunstgrasbane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**