– Skuffet over miljøsatsingen, men glad for støtten til helhetlig trafikkplan

Venstre er skuffet over at sosialistene reduserer miljøsatsingen, med glad for støtten til å nedsette en arbeidsgruppe som skal jobbe frem forslag til helhetlig trafikkplan for bydel Gamle Oslo.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Ronny Fagereng

Foto: Fagereng

Initiativet til en lokal miljøplan (LA 21) for bydel Gamle Oslo ble tatt for noen år siden. Venstre har gjentatte ganger etterlyst planen, som først kommer i begynnelsen av 2008.

Samtidig kutter sosialistene miljøsatsingen med kr. 400 000,-. Dette er helt uakseptabelt. Venstre krever at det må legges penger på bordet til konkrete miljøtiltak og at miljøarbeidet forankres i bydelens politiske og administrative ledelse.

– Miljøarbeidet er ikke ferdig med en plan. Det er nå arbeidet for synlige resultater i bydelen starter, og da må det settes økonomi bak kravene. Venstre vil øke støtten med kr. 500 000,- og gjøre miljøvern til en fast del av bydelens politiske og administrative ledelse, sier Ronny Fagereng, gruppeleder Gamle Oslo Venstre.

Venstre er imidlertid fornøyd med gjennomslaget for å nedsette en arbeidsgruppe som skal utarbeide forslag til en helhetlig trafikkplan for bydel Gamle Oslo.

– 16. januar 2008 skal samferdselskomiteen i bystyret behandle forslaget til Ola Elvestuen og meg om en helhetlig trafikkplan for Gamle Oslo. Når arbeidet starter for fullt, er det viktig at bydelens beboere, politikere og andre får komme med sine forslag til miljøvennlige trafikkløsinger i Gamle Oslo, sier Ronny Fagereng (V).

– Gamle Oslo Venstre vil i etterkant av bystyrets samferdselskomités behandling av forslaget arrangere et folkemøte om en helhetlig trafikkplan og trafikksituasjonen i bydel Gamle Oslo, avslutter Ronny Fagereng (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**