Fylkeskommunen anbefaler nytt busstilbud i Sigdal

Fylkeskommunen støtter Venstres forslag om å bedre busstilbudet i Sigdal. Nå er det opp til Sp-statsråd Navarsete å avgjøre om det blir en ny kveldsrute melleom Åmot og Eggedal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Fylkeskommunens hovedutvalg for samferdsel har mot stemmene til Frp og H vedtatt å støtte en søknad fra Sigdal og Modum kommuner om å opprette et prøveprosjekt for kveldsrute mellom Åmot og Eggedal med minibuss eller maxi-taxi. Bakgrunnen for søknaden er det dårlige kollektivtivtilbudet i Sigdal, spsielt på kveldstid, og det faktum at samferdselsdepartementet har ekstramidler til slike tiltak. Kostnaden for prosjektet er satt til 600.000 kroner. Det er en forutsetning at vanlige busstakster skal gjelde.

Valgkamp S

Foto: Ingvild Stegane

Venstres Marit Svarverud tok initiativ for å bedre busstilbudet og etterlyste i fjor sommer sterkere engasjement fra kommunen. Nå kan hun lykkes med å få i gang et prøveprosjekt med buss eller taxi. Uansett løsning er det en forutstening at det er vanlig busstakst som skal gjelde.

– Det er svært gledelig at fylkeskommunen prioriterte søknaden og går inn med vel 200.000 kroner under forutsetning om at departementet gjør det samme. Og det var gledelig at et forslag som Venstres Marit Svarverud lanserte i valgkampen nå kan få gjennomslag. Det avhenger nå av hva statsråd Liv Signe Navarsete gjør, sier varaordfører i Sigdal Runolv Stegane (V).

Arkivoppslag om Marit Svarveruds initiativ

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**