Vinmonopol, ja takk

Når Vinmonopolet i disse dager diskuterer hvor i Oslo øst de skal legge et nytt utsalg, sendte Linn Beate Kaald Thoresen brev til polet. Grorud Venstre har lenge kjempet for å få et Vinmonopolutsalg i Grorud bydel, skriver Akers Avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Linn Beate Kaald Thoresen

Foto: Skjebstad, Akers Avis

– Vi er den eneste bydelen i Oslo som ikke har Vinmonopol, så det er jo et stort marked her. Det virker som det er bred politisk enighet i Grorud bydel om at vi vil ha Vinmonopol, sier Kaald Thoresen, som også har vært i kontakt med partiene i BU om saken.

Grorud Venstre har fått svar fra Vinmonopolet, som takker for innspillet og lover å vurdere saken. Til Akers Avis Groruddalen sier rådgiver i Vinmonopolet, Jens Nordahl, at Grorud bydel absolutt er en av kandidatene, men at avgjørelsen først tas i neste måned.

Til tross for at Vinmonopolet er en statlig bedrift er det ikke politikerne som bestemmer hvor polet skal ligge, det er Vinmonopolets styre. Dette var et aspekt som Grorud Venstre løftet frem da vi tok opp saken i mai. Vi la merke til at Vinmonpolet har svært mange utsalg i noen deler av byen, mens i hele Groruddalen er det bare fem.
– Vi synes ikke det er riktig at en statsdrevet monopolbedrift skal drive rent markedsøkonomisk. Vi savner et reelt politisk, sosialt perspektiv, sa Linn Beate Kaald Thoresen til Akers Avis den gang.

I mai sa Grorud Venstres BU-kandidater at vi også tror Vinmonopolet er en sterk bedrift som vil være med og skape et stabilt marked for det senteret det legges til, for eksempel Grorud senter.

Les saken fra mai

Grorud Venstre er, i likhet med resten av Venstre, ingen prinsipiell tilhenger av vinmonopol, og mener at vin burde kunne selges i vanlige butikker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**