Bystyret: Interpellasjon om Djupadalen

Venstres Marit Wikstrøm har meldt en interpellasjon om Djupadalen til bystyrets møte 13. februar. Kommunen har i den siste tiden hentet ut større mengder tømmer fra dette området og planlegger å plante ny granskog i løpet av våren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Skog høst løv sti marka

Foto: Jan Harsem

Venstre ønsker en annen utnyttelse av disse områdene. Djupadalen blir i dag forvaltet i henhold til Skogbruksplanen som ble behandlet som orienteringssak i utvalg for Miljø- og naturforvaltning i fjor høst. Dette er en plan som først og fremst legger vekt på naturområdene som noe som skal gi økonomisk avkastning.

Djupadalen og områdene rundt Eivindsvatnet er blant byens viktigste friluftsområder. Granskogen er artsfattig og lite egnet som rekreasjonsområde. Venstre ønsker at områdene i Djupadalen og rundt Eivindsvatnet i større grad skal brukes til friluftsformål og ønsker at disse områdene skal beplantes med variert løvskog.

Dette vil gi adskillig større artsrikdom, både hva gjelder fugle- og dyreliv og bunnvegetasjon. En variert løvskog vil også gi området en helt annen karakter i forhold til friluftsliv og rekreasjon. Venstre ønsker derfor at det utarbeides ny plan for bruken av dette området.

Marit Wikstrøm stiller derfor følgende spørsmål til ordføreren i sin interpellasjon:

“Vil ordføraren ta initiativ til at ein lagar ein ny plan for forvaltinga av Djupadalen og Eivindsvatnet, der ein tar omsyn først og fremst til opplevingsverdi og naturleg mangfald?”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**