Universell utforming er tema i bystyret

I bystyremøtet den 13. februar er universell utforming tema. Universell utforming er fellesbetegnelse på tiltak som skal gjøre det lettere for personer med funksjonshemminger å utfolde seg i det offentlige rom. Flere tiltak for å sikre universell utforming er under vegs i Haugesund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

rullestol

Leder av teknisk forvaltningsenhet, Elisabeth Kynbråten vi gi bystyrerepresentantene en orientering om aktuelle lover og regler vedrørende universell utforming. Videre vil politikerne også få en orientering om plan for universell utforming og tilrettelegging av Haugesund sentrum.

Det er ikke bare for offentlige bygninger det stilles krav til universell utforming. Alle bygg som skal brukes av allmennheten omfattes av krav om universell utforming. Også utendørs er det behov for tiltak som hjelper funksjonshemmede.

Venstre har i sitt program programfestet å arbeide for universell utforming. For oss er det også naturlig å vektlegge betydningen av at friluftsområder blir tilrettelagt for funskjonshemmede. Seksjonsleder ved teknisk driftsenhet, Torgeir Haugen, vil gi en orientering om ulike prosjekt og tiltak for å nå målet om “Universelle Haugesund”.

Det er satt av tre millioner kroner til universell utforming i sentrum i inneværende økonomiplanperiode.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**