Bystyret uthuler sine egne planer

Et flertall i bystyret bestående av H, Frp, PP og en utbryter fra Arbeiderpartiet vedtok reguleringsplan for nordre del av området mellom Strandgata og Sørhauggata mot Thuhauggata, og tillot byggehøyde mot Haraldsgata opp til 20 – 22 meter. Dette bryter med de vedtatte byggehøydene i sentrumsplanen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Smau

Foto: Tore Nilsen

Venstres Tore Nilsen advarte mot å uthule sentrumsplanen på denne måten, og viste til behovet for likebehandling og forutsigbarhet. — Planutvalget tok en prinsippiell avgjørelse, sa Tore Nilsen i bystyret, — nå lar vi tilfeldighetene avgjøre når det skal gis dispensasjon eller ei.

Selv om planene er betydelig reduserte vil bygget etter Venstres mening bli alt for høyt og alt for dominerende i forholde til de omliggende bygningene. Sentrumsplanen blir gradvis gjennomhullet av tilfeldige dispensasjoner og bystyret mister mligheten til å styre utviklingen av byen.

Det er det stikk motsatte av hva Venstre ønsker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**