Leserbrev: Verket konventionsenter

Arnulf Johannessen, Moss og Omegn Tenkepark, stiller i Moss Avis spørsmål om ikke det bør reises en kopi av gamle Verket skole. Det er en besnærende tanke. Verket er som det blir påpekt, byens betydeligste kulturminne. Området har både en lokalhistorisk betydning, men også en nasjonalhistorisk betydning gjennom konventionen til Moss 14. august 1814.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Teksten er basert på et innlegg fra Moss og Omegn Tenkepark.

Se inlegget her

Hvorfor ikke slå to fluer i ett smekk? I det politiske miljøet i Moss er tanken om et lokalt "grunnlovssenter" levende. Hva om et slikt kan legges til dette bygget og romme områdets komplette historie? 28. februar skal eierne av området presentere sine planer for Konventionsgården/Verket og Sponvika/Verksåsen overfor byens politiske partier. Her kan det være mulig å antyde utbyggingsavtaler for en slik "grunnlovssenter"-løsning.

Venstre har et felles mål med Moss og Omegn Tenkepark. Vi vil verne dette kulturminnet som også omfatter kommunens tusenårssted. Uansett bør det være mulig å finne en løsning som både sikrer bevaring men samtidig gjør området og dets historie levende for samtiden.

Sindre Westerlund Mork
Gruppeleder for Moss Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**