– Velgerne er ført bak lyset

Venstre er skuffet etter at SV valgte å støtte byrådets forslag i Bjørvika

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Ronny Fagereng

Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

BJØRVIKA: – Slik det er nå er Ap garantisten for høydene, og SV garantisten for byggevolumet, sier BU-medlem i Bydel Gamle Oslo, Ronny Fagereng (V) til Østkantavisa.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at SV vil støtte byrådets forslag for den så kalte barcode-tomta i Bjørvika. SV ønsker en volumreduksjon på 10.000 kvadratmeter, som er omlag en tredjedel av det V ønsker. Dermed vil byrådets forslag bli gjeldende.

– Både vi og velgerne er ført bak lyset. Ap og SV har uttrykt i valgkamp at de ønsket å gjøre noe, og dette mener jeg er på grensen av svik, sier Fagereng.

Overrasket
SV har holdt kortene tett til brystet den siste tiden, mens Ap og V har latt debatten gå høyt om både byggehøyder og volumreduksjon. At SV bare et døgn før den endelige bystyrebehandlingen gjøre en politisk snuoperasjon overrasker Venstre.

– Jeg personlig er overrasket, SV har ligget på været, og så kommer de med dette så kort tid før behandlingen av bystyret. Det er dårlig politisk håndverk, sier Fagereng, som nå frykter at slaget er tapt.

– Den som jubler nå er utbygger, sier han, og legger til at den ett år lange utsettelsen av Bjørvikabehandlingen nå har vært til ingen nytte.

– Har lurt seg selv
SV hevder de går for byrådets forslag, fordi de ønsker å i steden forhandle om andre tomter i Bjørvika. Det mener Venstre er å selge seg billig.

– Det blir for tynt, det holder ikke som argument, for det hadde vi fått til uansett hvis vi hadde snakket sammen, og hatt en åpen dialog, sier Fagereng, som nå mener SV har lurt velgerne sine.

– De har lurt seg selv, og de har lurt velgerne. Det er den største skuffelsen. Det er utrolig dårlig gjort, sier han.

Hege Bjørnsdatter Braaten
[email protected]

Les art. i Østkantavisa.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**