Bystyret: Alkoholplitisk handlingsplan

Når bystyret møtes onsdag 12. mars står blant annet den alkoholpolitiske handlingsplanen på programmet. Planen ble behandlet i formannskapet den 27. februar, og formannskapet var tredelt i synet på skjenketider. Venstre var det eneste partiet som stod fast på ad-hocutvalgets innstilling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Alkohol

Flertallet i formannskapet støttet et forslag fra Høyre og Arbeiderpartiet som innebærer en reduksjon av skjenketidene på en halv time i helgene. Frp og KrF gikk inn for et forslag som innebærer uendrede skjenketider for pubene i helgene, en halvtimes reduksjon for alle i ukedagee og 1,5 timers reduksjon for nattklubbene i helgene.

Venstre ønsker en time reduksjon alle hverdager for alle skjenkesteder og en halv times reduskjon i helgene. Dette gir størst samlet reduskjon i skjenketidene, samtidig som det gir et differensiert tilbud som sprer folkemassen etter stengetid.

Torsdag 6. mars har deler av skjenkebransjen invitert politikerne til møte om skjenketidene. De ønsker å drøfte et opplegg som går lengre enn det flertallet i formannskapet har signalisert. Venstre kommer til å være representert på dette møtet ved Tore Nilsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**