Meningsytring: Rådmann på ville veier!

Til høsten blir Åg skole nedlagt. På grunn av synkende elevtall er foreldrene på Åg innforstått med dette. Rådmannen foreslår å sende elevene med ferja til Halsa skole istedenfor, som foreldrene ønsker, å sende dem til Tjongsfjord skole i Rødøy kommune noen få kilometer unna.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Her får foreldrene på Åg min fulle støtte! Selv kunne jeg aldri tenkt meg å sende min unge en ferjetur unna hvis det var et annet alternativ. Alle som har hatt små barn vet at det hender de blir syke. Og hvor mange er det ikke som har måttet forlate jobben sin for å hente syke barn på skolen? Hvis man da først må vente lenge for å komme seg med ferjen til Halsa og så må sitte å vente lenge med en syk unge i bilen, så forstår vel alle at dette overhodet ikke er akseptabelt. Og hva med arrangementer på ettermiddag/kveldstid? Forventer man at ungene skal ta ferjeturen 4 ganger den dagen?

En annen sak er at hvis elevene fra Åg skal gå på Halsa på barneskolen, så må de ta farvel med sine klassekamerater når de skal begynne på ungdomsskolen. For da drar Halsa-elevene til Enga mens Åg-elevene må til Tjongsfjorden fordi Enga blir for langt unna.
Dette strider mot all sunn fornuft!

Heldigvis består kommunestyret i Meløy av oppegående politikere som forhåpentligvis ser galskapen i rådmannens forslag. Skulle det mot formodning bli vedtatt at elevene skal sendes til Halsa, så blir det 100 % sikkert mot Venstres stemme!

Mari Ann Bjørkli
kommunestyrerepresentant

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**