FORSVARET I TRØNDELAG

Forsvaret og forsvarsviljen i Midt-Norge er viktig for nasjonens sikkerhet. Dersom forsvarssjefens forslag om å avvikle viktige baser og anlegg i regionen blir realisert, står Midt-Norge i fare for å bli uten noen form for forsvarsaktivitet, mener Ann Kristin Geving i Nord-Trøndelag Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Ann Kristin Geving

Foto: Erlend Sand

I Forsvarsstudie 07 er både Ørland Hovedflystasjon (ØHF) og Heimevernets Utdanningssenter på Værnes foreslått nedlagt. Dette rammer ikke bare de aktuelle lokalsamfunnene svært hardt, det berører også en hel landsdels nærforsvar. En slik utvikling, som er uheldig i seg selv, vil også ha negativ innvirkning på forsvarsviljen i en befolkning som alltid har levert motiverte og kompetente soldater og ansatte. I tillegg vil det kunne være starten på avviklingen av den allierte forhåndslagringen i Trøndelag. I sum vil en slik utvikling innebære en svekkelse av nasjonens forsvarsevne.

Nord-Trøndelag Venstre forutsetter at regjeringen bygger på grundige militærfaglige og strategiske argumenter når den fremtidige forsvarsevne og struktur skal fastlegges, og at de samlede økonomiske rammer til forsvaret står i forhold til ønsket drift. Vi forutsetter også at Norges forpliktelser i forhold til NATO og USA ivaretas. Vi forventer at dette betyr at de gjenværende avdelingene i vår landsdel, Ørland Hovedflystasjon, Heimevernets Utdanningssenter og Luftkrigsskolen utgjør en sentral del av Forsvaret også i fremtiden, og minst på dagens nivå. Forsvarsevnen og best mulig ressursutnyttelse i så måte må være det avgjørende når fremtidig struktur skal fastsettes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**