Borten Moe som ny SP-leder?

I helga annonserte Sp-leder Åslaug Haga at hun går av om et år. – Dette kan åpne for nye muligheter for et samarbeid mellom Venstre og Senterpartiet, særlig hvis Ola Borten Moe blir leder, sier leder i Sør-Trøndelag Venstre, Jon Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Åslaug Haga skal overlate roret i Senterpartiet til en annen. Venstreleder Lars Sponheim gjorde det klart under sin tale til Venstres landsmøte denne helga at dette kan gi grunnlag for regjeringssamarbeid med Sp på nytt. Den viktigste talsmannen for dette standpunktet i Sp er ifølge Gunnes Ola Borten Moe.

Jon Gunnes

Foto: Rune Kongsro

Borten Moe representerer i dag Sør-Trøndelag Sp på Stortinget, og er spådd en lysende framtid i partiet. – Jeg kjenner Ola godt fra bystyret i Trondheim. Han er i hvert fall en samarbeidets mann. Venstre kan jobbe for en sentrumsregjering hvis Ola blir leder i Sp, sier Gunnes.

Med Hagas avgang kan altså valget i 2009 bli mer spennende enn det har sett ut så langt, med et rødgrønt alternativ i oppløsning, og flere muligheter for regjeringssamarbeid på borgerlig side.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**