Stiller spørsmål om piggdekk

Stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad stiller spørsmål til samferdselsminsteren om bruk av piggdekk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

2. påskedag er siste dato for bruk av piggdekk, og for mange er dette problematisk i og med at 2. påskedag er en dato som varierer fra år til år. Vil statsråden vurdere å gjøre forskriften som i dag er gjeldende for Nordland, Troms og Finnmark, som er fra 1. mai til og med 15. oktober, gjeldende også for resten av landet, undreer stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad.

Begrunnelse:
Forskrift om bruk av kjøretøy slår fast at piggdekk eller kjetting ikke må brukes i tiden fra og med første mandag etter 2. påskedag til og med 31. oktober. I Nordland, Troms og Finnmark er tilsvarende periode fra og med 1. mai til og med 15. oktober.
Forskriften sier også at kjøretøy må ikke brukes uten at det er sikret tilstrekkelig veigrep i forhold til føret, om nødvendig ved bruk av vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende. Det er opp til føreren å vurdere om kjøretøyet er sikret tilstrekkelig veigrep på den vegen og med de dekkene en bruker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**