Går hardt ut mot ekstragebyr

Unge Venstres Alexander Sjursæther går hardt ut mot ekstragebyret til Jærbanen og hevder det fører til mer privatbilisme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Mandag 5. Mai innførte Jærbanen et straffegebyr på 20 kroner for reisende som ikke kjøper billett på automatene før de går om bord. Dette vil føre til at flere heller vil kjøre til dit de skal istedenfor å ta tog, det vil i alle fall ikke øke andelen som reiser kollektivt.

Når bare 9 % reiser med kollektivtransport, og det har ligget stabilt på denne lave prosenten lenge, er det bare mer idiotisk at de reisende skal betale for at NSB ikke har god nok bemanning.

Mandag kveld skulle jeg ta toget fra Stavanger til Sandnes, toget gikk om 3 minutter når jeg endelig var kommet ned til jernbaneområdet. Jeg skulle betale på denne billettautomaten for å slippe å betale 58 kroner for å ta toget, men disse maskinene tar verken sedler eller minibankkort, så der står jeg med en 50-lapp og blir utrolig forbanna. Jeg går på toget, sitter på til Mariero, der går jeg av toget fordi jeg ikke kan betale det teite straffegebyret og tar buss videre til Sandnes istedenfor.

Jærbanen gjør det bare mer attraktivt å kjøre bil eller scooter, som jeg har.
Det koster meg 50 kroner i uken med bensin på scooteren, det er selvsagt at jeg kommer til å kjøre mer scooter etter at Jærbanen gjør det dyrere for folk flest å ta tog. For min del lønner det seg heller ikke å kjøpe månedskort, da jeg bor i sentrum.
Jærbanen har selv lagt opp til det, fra nå kommer jeg ikke til å ta tog med mindre jeg er nødt, jeg kjører heller scooteren min.

Innlegget var på trykk i Sandnesposten torsdag 8. mai.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**