Sikrer Grønland Bruktmarked

Venstre ønsker fortsatt bruktmarkedet på Grønland, og ber bydelsdirektøren redegjøre for initiativtakernes muligheter til å fortsette markedet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Grønland Bruktmarked

Foto: Ann Irene Sandberg

Siden oppstarten i 2000 har Grønland Bruktmarked etablert et nettverk av 400 forskjellige selgere. I løpet av en lørdag fylles markedsplassen under Nylandbrua med ca. 50 selgere som holder åpent ca. 48 lørdager i året — med regn, snø eller sol.

Grønland Bruktmarked er Norges største flerkulturelle bruktmarked, og kan i løpet av en helg trekker flere tusen kunder og nysgjerrige til området. Dette kommer også næringslivet og nærmiljøet på Grønland tilgode.

Grønland Bruktmarked

Foto: Ann Irene Sandberg

Alle som ønsker det, tilbys leieplass. Foreninger og organisasjoner tilbys gratis plass til å presentere sin virksomhet.

Ved siden av å være en viktig sosial møteplass, er markedsplassen et viktig miljøtiltak som resirkulerer brukte gjenstander. Med sitt nærvær og sine aktiviteter minner Grønland Bruktmarked oss om våre egne holdninger til bruk-og-kast-kulturen.

– Bydel Gamle Oslo satser aktivt på en grønn profil, og ønsker å stimulere til privat initiativ og skape flerkulturelle møteplasser. Da må bydelen sikre forutsigbare og gode rammevilkår, slik at initiativere vil være på Grønland, sier Ronny Fagereng, gruppeleder Gamle Oslo Venstre.

Ved etablering av gågate på Grønlandsleiret kan bruktmarket vokse seg til Oslos største bruktmarked.

Hjemmesiden til Grønland Bruktmarked her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**