Arne Ivar Mikalsen

Fylkesleder i Nordland Venstre og gruppeleder for Venstre i Hadsel Kommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Arne Ivar Mikalsen

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde, Pressefoto

Arne Ivar Mikalsen(f.1970) fra Stokmarknes i Vesterålen er utdannet Samfunnsviter/antropolog ved Universitetene i Oslo og Trondheim. Han tok Cand. polit (Ved UIO) på en oppgave om hvordan Norge selger seg i utlandet. Politisk, kulturelt og økonomisk.
Han har en ganske kort karriere i Venstre, men sitter i dag i kommunestyret i Hadsel, hvor han er del av posisjonen. Han sa ja til Venstre, først i Hadsel, etter et langt “avstandsforhold”. Har IKKE angret på at han kom ut av skapet som Venstremann! Arne er dessuten vedig glad for at han fikk flyttet seg og familien ut av Oslo i tide, hjem til Stokmarknes. -Her er det store muligheter, og veldig vakkert for voksne og barn!

I lokalpolitikken har han jobbet mest med samferdsel og skole. Han er nestleder av Utvalg for oppvekst og undervisning i Hadsel kommune, og sitter som politisk representant i Vesterålen Reiseliv

Ansatt i NFK, Hadsel VGS, Stokmarknes. Konsulent. Arbeidsområder: Voksenopplæring, fremmedspråklige, koordinator internasjonalisering.

Arne er veldig opptatt av kvalitet i skolen, ikke mengden bananer! Han er også opptatt av utdanningsnivået i Nordland fylke for voksne. Den er altfor lav for fremtiden som venter oss. – Der vil jeg gjøre noe sammen med Nordland Venstre. Jeg jobber med dette i dag innen Samfunnsviterne, sier kommunepolitikeren.

Arne har og har jobbet en del med sykehusspørsmål over tid og har sett at der er det mye som ikke stemmer. -Der vil jeg forsøke å markere Venstre mer, særlig nå som jeg kan en del om tema, sier en engasjert politikker.

På privaten er Arne gift og har to barn. Kan nevne at han samler på flyplasser (altså der han har landet) og modellfly, musikk, samt bøker om samfunnsfag! Han heier på ehh….TIL og favorittband, om han måtte prioritere er: R.e.m og Dum Dum Boys og De Lillos. Men egentlig burde en 1200-1300 band vært nevnt.

Det Arne setter høyest i Venstre er;
Mer frihet -mer ansvar. Man bør ikke vente at andre gjør alt, men man skal ha hjelp når man trenger det.
Og ikke minst: Venstres verdier: Raus, Ærlig, Engasjert, Ansvarlig og Framtidsglad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**