Stegane fikk beklagelse fra Drammens Tidende

– Det er sjelden kost at en stor avis kryper til korset og beklager. Ansvarlig redaktør i DT Geir Arne Bore fortjener ros for sitt innlegg i DT i dag der han beklager avisas oppførsel overfor meg. Det er en seier over mobben som herjer anonymt på nettet, sier fylkesvaraordfører Runolv Stegane (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Drammen Tidende (ansvarlig redaktør) har med det største alvor beklaga sin slette oppførsel overfor Venstres Runolv Stegane, fylkesvaraordfører i Buskerud.

Stegane

Foto: Ole Marius Fossen

– Drammens Tidendes redaktør har forstått sitt presse-etiske ansvar. Men jeg føler meg langt fra trygg på at journalistene i avisa er lojale i forhold til det ansvarlig redaktør uttrykker gjennom innlegg i DT i dag. Innlegget ligger dessverre ikke på nett. Les papirutgaven av DT.

Stegane fikk via DT nett direkte trusler om å bli slått helseløs. Dette skjedde på bakgrunn av at han var “saksordfører” for alle partier i saka om å gå til innkjøp av PC for samtlige medlemmer i fylkestinget. DT hadde et svært kritisk oppslag om dette for en uke siden. I etterkant har det bla. blitt oppfordra via DT nett om å ta med balltre og knuse Steganes kneskaller.

– Til tross for DTs offentlige beklagelse og at avisa tok inn mitt lange tilsvar i sin helhet onsdag, er jeg ikke tilfreds. Det er nødvendig å sette et kritisk søkelys på demokratiske grunnholdninger blant journalistene. Det er få som vil ta denne jobben av frykt for “hevn” i form av å bli utestengt fra å få omtale. Det kan jeg ikke ta hensyn til, sier Stegane.

Steganes oppgjør med DT 28.05.:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**