Kvassheim spør om politiressurser i Dalane

Gunnar Kvassheim har i et skriftlig spørsmål til justisministeren tatt opp ressurssituasjonen for politiet i Dalane. Han viser til at befolkningens trygghetsfølelse rammes når det ikke er døgnkontinuerlig vakt ved det lokale politiet. Han peker på at det er gitt løfter om forbedringer som ikke er fulgt opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Du kan lese spørsmålet her:

Stortingets president

Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til skriftlig besvarelse til justisministeren:

Hvordan vil statsråden medvirke til at politiet i Dalane får ressurser som sikrer at det alltid er folk på vakt, også på kvelds- og nattestid?

Begrunnelse:

Av oppslag i lokalavisen Dalane Tidende framgår det at politiet i Dalane har en så anstrengt ressurssituasjon at det flere ganger i vår har forekommet at det ikke har vært folk på jobb på kvelds- og nattestid. Dette inntreffer når det er behov for å erstatte folk som er sjuke, på kurs eller i retten. Situasjonen i Dalane henger nøye sammen med de knappe ressursene som er tilgjengelige for Rogaland politidistrikt.
I Dalane-regionen vil det påvirke trygghetsfølelsen på en negativ måte dersom man ikke vet om det er tilgjengelig politi på vakt. Det har forekommet potensielt alvorlige situasjoner hvor de som tar kontakt med politiet får beskjed om at det ikke er tilgjengelig politi som kan assistere. Dette er uholdbart og strid med de løfter som ble gitt da hele Dalane-regionen og Sirdal ble gjort til et vaktdistrikt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**