Gratulerer med Grønt Flagg, Reipå skole

Den første miljøsertifiserte skolen i Meløy, men forhåpentligvis ikke den siste. Nå håper vi at flere skoler og barnehager i Meløy står i kø for å få det grønne flagget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Hensikten med Grønt Flagg er å få miljøtankegangen inn i den daglige driften i skoler og barnehager, og å være pådriver til at miljøundervisningen opprettholdes på et høyt nivå over tid.

Mer en 15.000 skoler i 36 land deltar FEE (Foundation for Environmental Education) sitt miljøprogram, og Reipå skole har gjennom hele skoleåret jobbet med ulike prosjekter som inngår i kravet for å bli en sertifisert Grønt flagg-skole. Dagen for markeringen var heller ikke tilfeldig valgt, da den 5. juni er verdens miljødag.

Grønt flagg gir Reipå skole rett til å kalle seg en miljøskole, og for å oppnå dette har skolen blant annet utarbeidet en miljøhandlingsplan og opprettet et miljøråd. Og det er ikke småtterier elevene har jobbet med. Det kan nevnes besøk på gjenbruksstasjonene på Reipå og Vikan, lært om gjenbruk både i teori og praksis, nedbrytingsprosesser, søppelsortering, resirkulering av papir, sceneframføring, vindkraft, vannkraft, solenergi, søppelrydding og utarbeidelse av miljøregler.

Vi takker elever og personale for en flott innsats.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**