Ja til bibliotek i sentrum

Venstre stemte ja til flytting av biblioteket i Sande fra ungdomsskolen til sentrum. Vi tror at et bibliotek i sentrum vil føre til at bibliotektilbudet vil nå flere brukere, og at dette på sikt også vil være til fordel for de butikkene som finnes i sentrum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Bøker

Foto: Microsoft

Det er mange eksempler på at et bibliotek som en del av et sentrumstilbud, vil føre til at flere mennesker oppsøker biblioteket samtidig som de handler.
Dessuten er det slik at ungdomsskolen fra høsten av vil trenge å bruke lesesalen på biblioteket til klasserom, og da ville biblioteket stått uten lesesal hvis det ikke hadde blitt flytting. Og høsten 2009 vil skolen trenge enda større arealer til undervisning.
Et moderne bibliotek er ikke kun et sted der en låner bøker. På biblioteket kan man bruke andre media som data og musikk, og vi håper at når nå biblioteket i Sande flytter inn i nye lokaler, vil det være mulig å få et mer tidsmessig bibliotek til fordel for barn, ungdom og voksne. Dessuten bor det etter hvert mange eldre i sentrum, og for dem vil biblioteket nå finnes i deres nærområde slik at bibliotektjenester vil bli lettere tilgjengelig for dem.
Når biblioteket nå flytter fra skolene, må det inngås en ny avtale mellom skole og bibliotek slik at skolenes behov for bibliotektjenester blir dekket på en god måte for begge parter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**