Spesialundervisningen skjermet

Kommunen har tilbakeført ca 1000 årstimer som rammet spesialundervisningen. Det er bra! Men det er meget betenkelig at det må et voldsomt engasjement fra foreldrene og store avisoppslag til for at dette skjer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Det hele og fulle ansvar ligger hos politikerne som vedtok en stor reduksjon i rammetimene til skolene den 24.april. Fra Venstre ble de advart mot dette da jeg sa at det ville komme til å ramme de svakeste så vel som de flinkeste. For når det er vedtatt et såpass knapt rammetimetall at det stort sett dekker minstetimetallet så MÅ det gå utover elevene, på en eller annen måte.

Nå da spesialundervisningstimene er tilbakeført, betyr det at det er andre plasser det er kuttet, fordi rådmannen ikke kan gå utover det kommunestyret har bestemt. Jeg har fått forståelsen av at det bl.a er tatt fra teamlederressursen, IKT-ansvarlig og skolebibliotekressursen. Hvilke konsekvenser vil dette få for skolene? Hvor lenge må de f.eks vente for å få nettet opp å gå hvis det faller ut, eller andre tekniske dataproblemer som ofte oppstår, hvis de ikke har en IKT-ansvarlig? Og hva med samarbeid på teamene hvis ingen kan ta ansvaret for det? Det er mange ubesvarte spørsmål

..og da er vi tilbake til et annet kritikkverdig forhold. Kommunestyret ba i samme vedtaket om at driftsutvalget skulle ha tilbakemelding om konsekvensene. Dette har heller ikke skjedd og det ble som jeg spådde, at det kom til å bli høst før konsekvensene ble kjent. Neste driftsutvalg er nemlig ikke før september. Da er skoleåret startet og tilsettingene foretatt. Hvis driftsutvalget da ser at skolene må få tilført flere rammetimer pga konsekvensene, hvor skal da kommunen få tak i lærere?

På Meløy kommunes hjemmeside, under ledige stillinger, kan vi i dag se at de søker etter 4 lærere og 3 assistenter. I tillegg mangler vi både seksjonsleder, undervisning, og rådgiver/konsulent på barnehager/SFO. Vi vet at det ikke er enkelt å få tak i kvalifisert personell da mange arbeidstakere har gått over til industrien. Vi får bare håpe på at det er noen der ute som ønsker seg til vakre Meløy, slik at vi får dekket vårt behov for arbeidskraft

Mari Ann Bjørkli
Kommunestyre- og formannskapsrepresentant.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**