Hurra for Hamarøy!

Hamarøy kommune har vedtatt at de skal jobbe for å bli en Fair Trade kommune og har nå utfordret de andre Salten-kommunene å gjøre det samme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Både i Venstres program og i Tukthuserklæringen står det at Meløy kommune skal jobbe for å bli en Fair Trade kommune. I tillegg har både menighetene og ungdomsrådet utfordret kommunen. Nå er det på tide å ta tak i dette!

Følgende fem grunnleggende kriterier må være oppfylt for at Meløy kan få status som Fair Trade kommune:

1) Det må dannes en lokal styringsgruppe som har ansvaret for å drive arbeidet fremover. Styringsgruppen kan bestå av hvem som helst i kommunen – jo større bredde jo bedre, men det må være en representant fra kommunen.
2) Kommunestyret eller bystyret må gjøre et vedtak om å støtte Fairtrade, og servere Fairtrade-merket kaffe og te til sine ansatte og på møter.
3) Et utvalg av Fairtrade-merkede produkter må være tilgjenglig for forbrukere i lokale butikker og serveringssteder. (For kommuner inntil 10 000 innbyggere må det være et totalt utvalg på minst 10 Fairtrade-merkede produkter fordelt på minst en butikk. Minst to kafeer, restauranter eller hoteller skal servere Fairtrade-merket kaffe)
4) Fairtrade-merkede produkter må benyttes i et visst antall lokale bedrifter, skoler, kirker eller lignende. (For kommuner inntil 10 000 innbyggere må det være minst 5 arbeidsplasser som skal konsumere minst ett Fairtrade-merket produkt.)
5) Det skal drives et aktivt informasjonsarbeid i kommunen.

Dette kan da ikke være så vanskelig å få til? Vi vet at det allerede er flere butikker som selger Fairtrade-merkede produkter og med så mange bedrifter/arbeidsplasser som vi har i Meløy kommune så er det forhåpentligvis minst 5 av dem som er interessert å støtte et slikt godt formål.

Om Fair Trade. Se her!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**