Kommunen positiv til Monicas interpellasjon

I en interpellasjon til ordføreren tok Monica Sik Holm, Venstres ungdomsrepresentant, opp plastposenes ulemper. Hun påpeker at om lag 100 år går før en plastpose brytes ned i naturen.
I ordfører Kjell B. Hansens fravær lovte varaordfører Runar Johansen å arbeide aktivt for å få nedgang i plastposeforbruket. På spørsmål om å fremme egen sak om plastposer sa han at kommunen har startet opp arbeidet med miljø og energiplan som et samarbeidsprosjekt mellom de 13 kommunen i Vestregionen. Bruken av plastposer skal inn i denne planen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


I Norge bruker vi rundt en milliard plastposer årlig, og den er et stort miljøproblem. Partiet hennes kan likevel ikke se at det i dag finnes lovhjemmel til å forby plastposer, og Venstre vil heller ikke ha en offentlig kontrollordning.

RIngerike Venstre Monica Sik Holm

Foto: Roar Olsen

Monica Sik Holm mener at Ringerike kommune heller må bruke andre virkemidler som bidrar til at forbrukerne selv velger de mest miljøvennlige alternativene. I første omgang ber hun ordføreren om å innkalle til et møte med næringsråd og handelsstand for å høre hva de kan bidra med.

Monica foreslår selv følgende tiltak:

Alle forretninger skal tilby sine kunder et mer miljøvennlig alternativ til plastposen til samme pris, eventuelt flerbruksnett til meget lav pris.
Alle forretninger skal opplyse om telefonnummer til kommunen dersom de ikke kan tilby mer miljøvennlige poser slik at forbrukerne kan opptre som kontrollører.
Ordføreren må torsdag svare på om han vil arbeide aktivt for at Ringerike skal bli plastposefri, og om han vil legge fram en sak for kommunestyret snarest mulig

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**