Planer om gass-stasjon i Alvdal

På gruppemøtet i Alvdal Venstre 26. august ble det orientert om planer for å etablere stasjon for salg av gass som drivstoff og til oppvarming. Når tilbudet er etablert vil det bli den foreløpig eneste mulighet for kjøp av gass langs Rv 3 i Østerdalen. Stasjonen er planlagt etablert på Steimosletta.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Bak planen står Inge Rune Wahlstrøm som har etablert firmaet LPG Alvdal. Med seg på laget har han også Svein Erik Flaamo som investor. Wahlstrøm la på møtet fram markedsplan for LPG Alvdal med en klar strategi for å satse på gass som miljøvennlig energikilde med langt lavere klimautslipp enn bensin og diesel. Gass (propan) anses å være det minst forurensende fossile brenselet vi har. Med de betenkelighetene som har kommet de siste årene i forhold til biodiesel og rapsolje som kilde for drivstoff (fortrenger matproduksjonen, bl.a.) vil vi tro at gass er et godt alternativ.

Planene om gass-stasjon i Alvdal kommer midt i den innledende fasen av Energi- og klimaplanen som Alvdal kommune skal utarbeide nå og som skal legges fram innen juni 2009. Wahlstrøm signaliserer allerede nå at han ønsker å bidra også innenfor utarbeidelsen av denne planen. Det er allerede i markedsplanen lagt fram noen tall for utslipp av klimagasser som kan være interessante å se på i klimaplansammenheng.

Etableringen av LPG Alvdal er et viktig og interessant initiativ både forretningsmessig og ikke minst miljømessig. Alvdal Venstre ønsker Wahlstrøm lykke til med etableringen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**