Konservative krefter stopper stemmerett for 16-åringer

På et møte i bydelsutvalget forrige uke stemte AP, H og FrP i mot et forslag fra Venstre om at bydelen vår skal delta i en prøveordning i 2011 der 16-åringer kan stemme ved valg til bydelsutvalget. Forslaget falt med 8 mot 7 stemmer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Sagene Venstre er dypt skuffet over at de konservative kreftene i bydelsutvalget, utgjort av AP, H og FrP, går i mot at vår bydel skal delta i en slik prøveordning. Under møtet var argumentene mot forslaget utelukkende basert på prinsipielle motforestillinger mot stemmerett for 16-åringer. Sagene Venstres mål med forslaget var å gi vår bydel en mulighet til å delta i et spennende prosjekt som regjeringen har varslet de ønsker å gjennomføre i 2011, ikke å ta hele samfunnsdebatten om stemmerett for 16-åringer.

“Jeg synes dette vitner om en fullstendig mangel på perspektiv fra Ap, H og FrP”, sier leder i Sagene Venstre og BU-representant Guro Fresvik.

“Alt vi ønsket var å la bydelen vår delta i en prøveordning som vi uansett vet kommer, da regjeringen har annonsert det. Da kan man mene hva man vil om stemmerett for 16-åringer, og vi ser fram til den debatten i 2011 når forsøket er avsluttet og vi har tall på bordet. Men i dette tilfellet gikk altså de konservative kreftene i bydelspolitikken i mot at vi i det hele tatt skal delta. Det er svært defensivt og lite nytenkende. Det hadde vært en kjempefordel for vår bydel dersom vi kunne deltatt i prosjektet, både fordi det er et veldig interessant prosjekt og som en tillitserklæring til ungdommen i Sagene.”

“Det er veldig trist at de konservative partiene ikke ser at det å delta i en forsøksordning er annerledes enn å være for eller mot prinsippet i saken. Vi utfordret dem til å fortelle hvorfor bydelen ikke bør delta – er vi mindre skikket enn f.eks. Nordre Aker som nå sannsynligvis sender en søknad? Det fikk vi egentlig aldri svar på. Alt kom på autopilot; ‘vi er i mot at 16-åringer får stemmerett’ var alt som ble sagt fra motstanderne.”

“Dette er trist for bydelen og for ungdommen som bor her. Vi håper Nordre Aker får anledning til å delta, slik at det i alle fall er en bydel i hovedstaden som er representert,” avslutter Fresvik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**