Framgang for Venstre

I ei meningsmåling som ble publisert i Adresseavisen i dag, får Venstre en oppslutning på 5,3 prosent i Sør-Trøndelag. – Dette viser at vi er på rett vei, sier nestleder Guri Melby (bildet).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Ved stortingsvalget i 2005 fikk Venstre en oppslutning på 4,5 prosent, og ved fylkestingsvalget i 2007 endte vi på 3,9 prosent. På bakgrunn av dette er en måling på 5,3 prosent svært positiv.

Guri Melby

Foto: Frode Fjeldstad

– Det er lenge siden Venstre i Sør-Trøndelag har ligget omtrent likt med landsgjennomsnittet, stort sett har vi ligget lavere, så dette tallet er vi svært glade for, sier Melby. Hun kan ikke huske sist Venstre hadde en så god måling her i fylket.
– Men jeg vil understreke at 5,3 prosent ikke er nok til å kapre et fast stortingsmandat etter valget, noe som er målet vårt. Da må vi nærme oss 7 prosent, noe jeg har god tro på at vi kan klare, sier hun.

En annen gledelig nyhet er at målingen viser at Venstre har en reell sjanse til å bli største sentrumsparti i fylket. KrF får i denne målingen en oppslutning på 3,8, mens Sp får 5,9, bare 0,6 prosent mer enn oss.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**