Ola Elvestuen på besøk i Sandnes

I går var Ola Elvestuen på besøk i Sandnes for å lære mer om hvordan Dale Asylmottak arbeider med mindreårige asylsøkere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Nestleder i Venstre, Ola Elvestuen besøkte Dale Asylmottak i går sammen med to av Venstres bystyrerepresentanter; Knut O. Eldhuset og gruppeleder Tove Frantzen. Dale Asylmottak er landets største asylmottak med 260 plasser og 155 beredskapsplasser.

Elvestuens viktigste budskap var at raskere saksbehandling vil være det beste for både staten og asylsøkerne. Noe mottaksleder Eva Marie Gärtner og avdelingsleder for EM Ragnhild Klippen var enig i.

– I stedet for å forhindre at flere søker asyl i Norge, må vi heller få fortgang på saksbehandlingenslik at asylsøkere får et kjapt og tydelig svar. Vi har for mange gråsoner, og vi må få et klarere skille på om man får oppholdstillatelse eller ikke.

– Vi må kunne tilby et meningsfylt opphold uansett om de blir værende eller ikke. Dette er mennsker som fortjener å bli behandlet på en rettferdig måte uttalte Elvestuen til Sandnesposten.

(Sitat hentet fra Sandnesposten, papirutgaven tirsdag 7. oktober)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**