Fem bønner til NSB

Kjære NSB, vil du aller nådigst lytte til en togbruker som også føler seg forpliktet til å argumentere for togtransportens fortreffelighet? Normalt skal det falle Venstrefolk lett.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


For tiden er pliktfølelsen til å argumentere sterkere enn lystfølelsen ved å argumentere. Jeg håper du skjønner hvorfor, og innser berettigelsen av følgende fem beskjedne bønner nå når vi nærmer oss bots- og bededag:

Første bønn:
Vær snill, finn fram nøkkelen og lås opp venterommet ved det du kaller "Alvdal stasjon". Vinteren nærmer seg og det er kaldt kl 0515. Inntil døra åpnes, er det mest nærliggende å bruke benevnelsen "stoppested Alvdal" eller "holdeplass Alvdal".
Andre bønn:
Vær snill, avskaff "ombordtillegg" for billettkjøp på tog; det tar seg dårlig ut av en monopolist å avgiftsbelegge kunders betalingsvilje hvor gyldige og vanlige betalingsmidler anvendes.
Tredje bønn:
Vær snill, plassér en billettautomat på perrongen mellom spor 2 og spor 3 ved Hamar stasjon slik at passasjerer med internettkjøpte billetter slipper å krabbe ned undergangen, stå i kø for billettutskriving, deretter krabbe tilbake før ferden går videre til Oslo eller Lillehammer. For mange eldre, og i utgangspunktet flakkføre mennesker, oppleves krabbeøvelsen i undergangen på Hamar noe nær et mareritt og en kamp med tida, særlig når togene fra Trondheim/Røros er forsinket.
Fjerde bønn:
Vær snill, kjør de gamle og relativt stabile motorvognene framfor de nyere mer slingrete Agendatogene på Rørosbanen. Da er det mulig å jobbe litt, eller sove mye.
Femte bønn:
Vær snill, installér trådløst nettverk i togene på Rørosbanen. Østerdalen er lang og turen kan brukes til arbeid.
Salige, skriveføre Vinje brukte tiden til å strikke på sine vidstrakte vandringer. Mange av oss som ferdes på Rørosbanen er hjelpeløse med bundingen og må følgelig begrense oss til å skrive. Derfor ønsker vi nett-tilgang og strømuttak.

Kjære NSB, hvis du imøtekommer disse mine små bønner, lover jeg å ikke bruke nevnte trådløse nettverk, jfr. femte bønn første ledd, til å sende kritiske innlegg til avisene om deg, ditt og dine.

Stein Hoset
Venstre — Alvdal
[email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**